2020 ser ud til at blive et rekordår for Fanøs turisme

Her indleder bestyrelsesformand Jeppe Valbjørn mødet. Direktør Henning Balle ses til venstre.

Sparekassen Fanø har svært ved at  tjene penge, fordi deres kunder gør det

Hent hele artiklen som PDF her

PENGESAGER – Fanøs turisterhverv og håndværkerne på Fanø har så kronede dage her i 2020, at de slet ikke trækker på deres kassekreditter. Og det giver færre indtægter til Sparekassen Fanø.
Det var den sørgmuntre besked, som direktør Henning Balle kunne komme med på repræsentantskabsmødet tirsdag den 25. august på Ambassaden.
”Jeg talte forleden med en restauratør, der kunne fortælle, at de havde nået indeks 100 på et halvt år! Hele den forventede årsomsætning på den halve tid. Og håndværkerne har så travlt, at de ikke kan tage flere opgaver ind, for de kan ikke ansætte flere,” fortalte han.
Det gør det heller ikke bedre, at der nu er et indestående på 555 millioner kroner.
For at have et kontant beredskab har Sparekassen penge i Nationalbanken, men det koster en negativ rente på 0,65 procent. Så det holdes på et minimum. I stedet købes der realkreditobligationer med kort løbetid. De vil altid blive indløst til kurs 100 efter to-tre år og giver et lillebitte afkast.

Gebyrer sættes op
For at tjene penge, sættes gebyrerne og renter på udlån til erhvervslivet op. De private slipper. Hvorfor, ville Fanø Posten vide?
”Vi kan gøre det, når det er virksomheder. Når det er private, gælder der en anden forbrugerbeskyttelse. Så ja, det er fordi vi kan. Vi må skrue på de håndtag, der er,” sagde han.
Basisindtjeningen halter nemlig, hvilket et minus på knap 1,4 millioner kroner i første halvår vidner om. Så hvad kan man så gøre?
”Vi har købt amerikanske aktier i Spar Invest Value for 14,7 millioner kroner. Vi tror, det kan give noget, når amerikansk økonomi rykker,” sagde Henning Balle.
På mødet blev jurist Sussie Glud Viig nyvalgt til bestyrelsen. Jeppe Valbjørn, Henrik Christiansen, Dennis Thiesen og Sven Sørensen blev genvalgt .
Tre personer forlader repræsentantskabet, fordi de falder for aldersgrænsen på 70 år., nemlig Ove Gejl Christensen, Kirsten Nielsen og Marianne Müller Rasmussen. Deres afløsere skal vælges på generalforsamlingen.

 

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top