Turistskat?

På det seneste er Fanø Posten begyndt at få flere og flere tip til emner og historier, og det er vi meget taknemmelige for. Det gør den lille avis mere spændende og vedkommende. Tusind tak for det. Og derfor graver vi i dette nummer ned i ordningen med de billige bilbilletter.
Blandt henvendelserne er også opfordringer til at grave i bestemte emner. Et af forslagene går på, at vi skal spørge alle politikerne her på øen, om vi ikke burde have en turistskat, som man har det på flere tyske vadehavsøer og i mange andre lande.
Det kunne vi godt, men det ville være et slag i luften, for det er et landspolitisk slagsmål, om vi skal have nye skatter. Det afgør Fanø Byråd ikke.
Set fra redaktørens stol skal vi gå den modsatte vej. Vi har højere hotel- og campingmoms end vore naboer. Det skal ændres. Vi har enorme energiafgifter, der gør det alt for dyrt for turisterne at leje et sommerhus med pool, for eksempel. Det virker tosset, når vi i mange perioder nærmest forærer vores overskud af vindmøllestrøm til vore naboer.
Restaurantmomsen er også skyhøj i Danmark. Den burde også sættes ned. Personskatterne, der presser lønningerne til arbejdskraften i turist­erhvervet op, burde man også se på. Der er jo råderum, siger landspolitikerne.
Sommerhusejerne er blevet tilgodeset med et meget højere skattefradrag. Hvorfor kan andre dele af turisterhvervet så ikke?
Mens vi diskuterer frem og tilbage, tager erhvervs­livet selv fat med nye ideer. Sidst var det Værftet i Nordby, der fik musikeren Rasmus Madsen og to af hans musikervenner til at give koncert for alle, der havde lyst til at lægge vejen fordi. Herligt initiativ!
Fortsat god sensommer!

Top