To kunst-‘tumper’ med KANT

Kerry Harm Nielsen og Anna Gram Sørensen i ‘filialen’ i København. Fotos: PASDesign

Hele artiklen i PDF-format

GALLERI – ’The Island Show’, som Galleri kant kalder deres sommerudstilling i galleriet i Sønderho, har til formål at vise Fanø og øens mange nationale og internationale gæster bredden i Galleri Kants samtidskunst.

Kant 4

Værker udvælges til ‘The Island Show’ i Sønderho

Galleri Kant startede på Fanø i 2004 og Anna Gram Sørensen og Kerry Harm Nielsen glæder sig altid til at vende tilbage til Sønderho og præsentere noget af det bedste som ’filialen i København’ kan præstere af samtidskunst.

”Vi nyder at være ’hjemme’ i Påsken, sommeren og i efteråret, når vi flytter udvalgte værker fra vores galleri i St. Kongensgade til Landevejen i Sønderho,” siger Kerry Harm Nielsen.

”Folk ved, at vi er her i Sønderho. Rigtig mange har en forudsætning for at se nutidskunst og dem møder vi i de perioder, vi er her,” forklarer Kerry Harm Nielsen.

Der er op til 4.000 besøgende henover sommeren i galleriet i Sønderho. Og som Kerry Harm Nielsen anfører, er der mange loyale gæster, som er interesseret i en bred vifte af gode kulturelle tilbud.

”Kant er en del af oplevelsen,” siger han.

”Vi er så markant anderledes, og derved bidrager vi sammen med musikken, Kunstmuseet og den gode mad til oplevelsen – vi gør alle vores til at gøre oplevelsen af Fanø rigere.”

Det personlige møde

Der er i Sønderho mange gode personligt drevne forretninger, påpeger Kerry og understreger vigtigheden af det personlige møde, engagementet og kvaliteten.

”Vi står bag produktet og de oplevelser, folk får gennem det personlige møde.  Det er vigtigt og godt. Hele miljøet i Sønderho har kant,” understreger han.

Kerry definerer Sønderho som et sted med særlige kræfter, og det er noget folk fornemmer påpeger han.

”Kunstner og initiativtager til flisesamlingen Jørgen von Hahn har engang sagt: ’Sønderho er det ejendommeligste sted på jorden’. Og selv om han overdriver, så har han ret!

Sådan en lille flække så langt væk fra hovedvejen – og den hænger sammen. Med børnehave, museer og forskellige institutioner. Der er stærke kræfter, der genererer nye kræfter, og det trækker folk til,” understreger Kerry Harm Nielsen.

To tumper fra Fanø

Anna Gram Sørensen og Kerry Harm Nielsen flyttede til Sønderho i 1997, og de har bare kunnet se udviklingen. Set hvordan de selv og andre har bidraget til det Sønderho, der er i dag.

”I København er vi dem fra Vestkysten. Vi har ikke forandret os. Vi er stadig de to ’tumper’, der flyttede fra Fanø og åbnede et galleri tæt ved Kongens Nytorv,” smiler Kerry.

Han fortæller, at galleriet i København var og er en nødvendighed for at være en del af den internationale kunstverden.

Kant 7”Beslutningen om at flytte til København var alene begrundet i forretningen. At komme tættere på det internationale kunstmiljø,” forklarer Kerry, der understreger, at København som kunstbrand er vokset voldsomt gennem de seneste ti år.

Trine Boesen – hvis værker også kan ses hos Galleri kant denne sommer – bebor ’Malerhuset’ i Sønderho samtidig med, Galleri Kant har åbent i Sønderho. ’Malerhuset’ kan lejes af udøvende billedkunstnere og administreres af Billedkunstnerforbundet. Huset var tidligere Carl-Johan Forsbergs atelier, og flere af hans værker findes på Fanø Kunstmuseum.

”Fotografen Stig Stasig vil også være på øen denne sommer. Han arbejder på en fotografisk serie om Fanø, som vi forhåbentlig kan præsentere næste år,” fortæller Kerry Harm Nielsen.

Galleri Kant udstillingen ’The Island Show’ er en præsentation af, hvad Galleri Kant byder på her og nu, og den er åben frem til den 7. august.

 

Top