The Oyster King Cookbook – fræk og flot

BOGUDGIVELSE – Den 17. oktober udgives en kogebog, der ikke er som ’alle de andre’. Østers er den vigtigste ingrediens i alle opskrifterne!

Bogen er udviklet og redigeret i et dansk / tysk samarbejde, hvor Fanøs Jesper Voss, Fanø Oyster King, sammen med den tyske fotograf Sven Sindt har skabt et værk af høj international klasse.

Blandt bidragsyderne til bogens mange opskrifter er Jakob Sullestad fra Sønderho Kro, Mads Lindquist fra Ambassaden, Tilde Rudbeck fra Rudbecks Ost & Deli, Lars Sejerup fra Kellers Badehotel og Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro.

EnJordbær af Fanø Postens favoritopskrifter er friske vadehavsøsters, to skiveskårede jordbær, et par dråber lime og frisk kværnet peber. Den måske perfekte ret, hvor det salte, søde, sure og umami giver en samlet smagsoplevelse af de store. Nemt, enkelt og fantastisk.

En anden velbalanceret opskrift – som måske også kan friste dem, der har det lidt svært med østers – er ’Østers Priapos’, hvor soltørrede tomater, sorte oliven, chiliflager, peber og hvidløg blendes til en tapenade. Hver østers toppes med tapenaden og lidt knust feta. Gratinér østersene i omkring 10 minutter ved 180°C.

Bogen er ’hård udenpå og blød indeni, enkel og samtidig noget helt særligt’ som Visit Denmarks direktør i Hamburg Mads Schreiner også beskriver vadehavets østers i bogens forord.

Friske østers med lime, jordbær og peber – det er frækt.

Mød Jesper Voss og Sven Sindt, når kogebogen lanceres mandag den 17. oktober kl. 16 i ’Strien.

 

 

 

 

 

 

 

Top