Steen fandt sit kongerige nord for Sønderho

Fanøs billigste sommerhus, en gammel, faldefærdig hytte på en fredet grund ved Sønderho, har fundet en glad ny ejer

Hent hele artiklen som PDF her

HÅNDVÆRKERTILBUD – Det virkede som en umulig opgave, da Nybolig som omtalt i Fanø Posten i august skulle sælge en forfalden hytte fra 1930 uden vand, el og kloakering på en fredet, 2,75 hektar stor grund beliggende på Landevejen 99 nord for Sønderho for 845.000 kroner. Men det var det ikke.
Steen Birger Hansen fra Bønnerup Strand på Norddjursland har købt den – ubeset.
”Ja, jeg havde da set hytten, da vi cyklede forbi og blev nysgerrig. Men jeg fik ikke set på stedet, mens vi var på Fanø, det fik jeg et familiemedlem til at gøre. Han frarådede mig at købe ’det gamle l….’. Men jeg gjorde det alligevel,” griner Steen Birger, som vi i påskedagene fanger sammen med fru Magda og datteren Lea. De er på stedet i en autocamper for at indtage kørestolsbrugeren Steen Birgers nye ’kongerige’.

Steen Birger og Magda Hansen er kommet på Fanø i mange år, og i 2020 opdagede de Til salg-skiltet ved Landevejen 99. Og købte stedet.

Steen Birger og Magda Hansen er kommet på Fanø i mange år, og i 2020 opdagede de Til salg-skiltet ved Landevejen 99. Og købte stedet.

”Det her skal være vores lille lyspunkt,” smiler han og ser glad og stolt ud over den vilde natur, der er fredet.
Derfor må hytten heller ikke erstattes af andet byggeri.
”Måske kunne her gå nogle rensdyr,” funderer han og prøver at lodde Deres udsendtes reaktion. Datoen var 1. april.
Årsagen til købet er som et menneskes sind lidt kringlet. Men det skyldes, at han tidligere har været skovejer ved Skovgårde på Djursland, at de ofte kommer på Fanø og en række begivenheder, der ændrede hans liv drastisk.
I 2013 døde hans 20-årige søn i en ulykke, og i 2017 blev hans selv offer for en alvorlig trafikulykke:
”En ung mand uden kørekort kom drønende med 150 kilometer i timen i et sving, skred ud og ramte min bil med 130 kilometer i timen. Jeg fik smadret mine fødder, brækkede ryggen, lå på hospitalet i fire måneder og har stadig mange smerter i fødderne,” fortæller han.
Alligevel vil han med sin baggrund som tømrer kaste sig ud i projektet, vel vidende, at der er strenge begrænsninger for, hvad han må gøre ved huset.
”Og så vil vi prøve at tage en snak med kommunen og Fredningsnævnet for at finde ud af, hvilke muligheder, der er,” siger han.
Et lille træhus, der kan løftes ind på grunden, er en drøm. Tilslutning til vand, elektricitet og kloak er ude ved vejen.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top