Sønderho Havn har nu valgt entreprenør

HAVNEUDVIDELSE – 16. august sluttede budrunden for interesserede entreprenører til udgravningen af Sønderho Havn, og vinderen af runden har et lokalt islæt. Det blev nemlig Nr. Nebel Entreprenørforretning, der i samarbejde med den lokale virksomhed Frits Brinch og Sønner ApS skal sørge for, at der atter kan sejle skibe til og fra Sønderho. Det er noget, der glæder formanden for Sønderho Havn Støtteforening, Anders Bjerrum.

”Vi er rigtig glade for, at det nu er faldet på plads. Og vi er ekstra glade, fordi det er en lokal, der er kommet med ind over projektet. Vi kender Brinch og Sønner fra tidligere, hvor de var med til at genopføre Kåveren for snart nogle år siden,” fortæller Anders Bjerrum.

Prisen ligger inden for foreningens budget på tre mio. kr. Udover buddet fra Nr. Nebel Entreprenørforretning gav også Aarsleff samt Rederiet Høj et bud. Begge bud var væsentlig dyrere. 

”Prisen var helt klart udslagsgivende. På alle parametre var Nørre Nebel Entreprenørforretning de billigste,” siger formanden.

Nu afventer foreningen svar fra de to fonde, som der er søgt midler fra, og Anders Bjerrum føler sig optimistisk i forhold til at rejse pengene.

Især fordi foreningen har nogle private erhvervsfolk i baghånden, der har meldt sig klar til at bidrage, hvis det skulle blive nødvendigt.

Foreningen regner med svar fra fondene i løbet af september, så udgravningsarbejdet kan gå i gang 1. oktober.

Relaterede artikler

Top