Skilteforvirringen skræmte P-vagter og bøder væk

Den 1. juli trådte aftalen med Parkering Nord i kraft. P-vagterne har haft deres gang på Fanø, men der er dog ikke udstedt mange p-bøder. Der går mange historier om P-vagterne, blandt andet, at Parkering Nord vil stoppe, da de ikke kan tjene penge på Fanø.

”Sådan ikke hænger det nu ikke sammen,” understreger Kirstine Kaas Krog, formand for erhvervs-, natur og teknikudvalget.

DSC_1934

”Parkering Nord havde 14 dage til at begynde med, hvor de kun skulle give advarsler. Den periode er nu udvidet, fordi Parkering Nord mener, at Fanø Kommunes skiltning ikke er tilstrækkelig. Der er eksempelvis skilte, der står for lavt på Konsul Lauritsens Plads, og der kan sættes spørgsmål ved opmærkningen af flere parkeringspladser,” fortæller Kirstine Kaas Krog.

Ifølge Parkering Nord, der er specialister på lovområdet, skal blandt andet skiltene kunne ses inde fra bilen.

”Tidligere har kommunen af hensyn til bymiljøet valgt at sætte skiltene lavt i for eksempel Hovedgaden,” siger Kirstine Kaas Krog.

”Man har jo forsøgt at gøre det pænt og nydeligt inde i byen med de små lave skilte – i den bedste mening,” forklarer hun.

Parkering Nord har gennemgået Fanø og anvist, hvor der skal ske ændringer. Så længe der ikke er styr på skiltene og opmærkningen, synes Parkering Nord ikke, det er rimeligt at dele bøder ud.

”Specialisterne fra Parkering Nord går selvfølgelig op i det her, og hvis de skal kunne udstede p-bøder, skal det være på et rimeligt grundlag,” er Kristine Kaas Krog enig i.

”De kommer her stadigvæk, men de giver fortsat kun advarsler,” fortæller hun.

”Forvaltningen ser på nye skilte. Er der blandt dem skilte, vi alligevel ikke ønsker at håndhæve, så kan vi lige så godt pille dem ned,” slutter formanden for det ansvarlige politiske udvalg.

Top