‘Samskabelse’ – årets ord på Fanø

Årets ord på Fanø kunne meget passende være ’samskabelse’.

På denne plads har vi gennem hele året fremhævet viden og samarbejde som nøgleord for at udvikle Fanø. Nu kan det konstateres, at samskabelse også virker.

Allerførste udgave af Fanø Posten, som udkom den 13. februar, havde på forsiden den lovende overskrift ’Nye projekter vil præge fremtiden’.

Èt af dem var genfødsel af Fanø Bad, hvor Realdania, Fanø Kommune og grundejerne i og omkring Fanø Bad sammen har skabt det projekt, der nu bliver realiseret. Her vil turister og andre gæster til sommer blive budt velkommen til et ’nyt Fanø Bad’.

Et andet samskabelses-projekt er uddybningen af Sønderho Havn, hvor gravetilladelsen snart er i havn. Et projekt, hvor entusiastiske borgere og sommerhusejere i Sønderho sammen med myndighederne har skabt grundlaget for nye oplevelser i Vadehavet.

Endnu et eksempel er det nye ’Velkomstcenter’ på færgerne. Den flotte udsmykning af færgerne viser på allerbedste vis, hvad en innovativ idé kan udvikle sig til, når alle involverede parter sammen ønsker at skabe en unik formidling af Fanø, Vadehavet og udpegningen til UNESCO verdensarv.

Og i juli skabte hele Fanø tilsammen en festlig jubilæumsuge for at fejre frikøbet fra Kronen i 1741. Projekt ’Demens-haven, hvor kommune, foreninger og frivillige sammen skaber en have for demente, er det  første eksempel på samskabelse i 2017.

Samskabelse er det nye sort. Men i bund og grund er det bare et andet ord for tillid til hinanden, respekt for viden og kompetencer samt ikke mindst sund fornuft. Fortsæt endelig med sammen at skabe resultater på og for Fanø!

Fanø Posten har i 2016 fortalt nyhederne, historierne og detaljerne bag. Det har vi gjort med både kritik og feedback fra læserne og  støtte fra annoncørerne. Med et glimt i øjet bidrager vi også til at samskabe nyheder, og i al beskedenhed har vi fået fastlands- medierne til at interessere sig mere for vores dejlige ø.

Vi synes selv, at vi sammen med alle jer har fået skabt en god, ny avis. Uden jer, ingen Fanø Posten.

Så vi siger tusind tak for i år og fortsætter arbejdet i 2017 – hele øen rundt!

Top