Prisvinder: Relationer på en ø er som i et firma

Morten Gade Christensen fra Fanø vandt i 2019 en pris for European CIO of the Year

Hent hele artiklen som PDF her

PRISMODTAGER – Morten Gade Christensen arbejdede som it-chef for Bankdata, da han blev indstillet til den fornemme pris European CIO of the Year – og vandt den – i 2019. Han ved dog ikke, hvem der indstillede ham, og da han sad til prisoverrækkelsen i Barcelona, var han sikker på, at han ikke ville vinde.
Fanø Posten satte Morten i stævne på Kikkebjerget for at høre lidt om, hvad en fanødreng har med i rygsækken for at kunne vinde så fornem en pris. Han fortæller, at hans arbejde i høj grad gik ud på at skabe forandring gennem digitalisering og finde ud af, hvordan man kunne få folk med. Han forklarer, at det i bund og grund handler om at forvalte innovation og formidle radikale idéer.
”Idéer kommer oftest nedefra, og jeg kan lide at få løftet de idéer,” fortæller Morten og fortsætter:
”Det sidste sted, jeg arbejdede som leder, kendte alle mig. Jeg ’besøgte’ samtlige ansatte bare for at lære dem at kende. Jeg satte simpelthen en halv time af uden mødeagenda for at lære dem hver især at kende.”

Nære relationer vigtige
Morten forklarer, at det er nemmere at løfte idéerne, hvis man kender hinanden, og at han derfor også udviklet sit eget lille ’Løvens hule – firmaudgaven’:
”Hvis en medarbejder har en idé, så får de mulighed for at pitche den for mig,” fortæller han.
Vigtigheden af nære relationer er noget, som han har med fra sin opvækst på Fanø. Her boede han med sin familie, først i Bavnebjerg og sidenhen på Hovedgaden. I fritiden legede børnene cykeltagfat på de rolige villaveje eller tog op på Kikkebjerget for at bygge huler, og der var et godt sammenhold imellem dem.
”Hvis man ødelægger relationer på sådan en lille ø, kan det være svært at reparere igen. Det samme gælder for en virksomhed.”
I skoleårene var det især dansklæreren Erik Bay, som vandt hans respekt gennem en solid faglig viden og godt relationsarbejde med eleverne.
”Han fulgte med i vores liv, længe efter vi stoppede,” fortæller Morten.
Mange af hans gamle barndomsvenner er flyttet tilbage til øen med deres egne familier, og der var da også fuldt fremmøde, da han for kort tid siden havde 25-års jubilæum med sin klasse fra Nordby skole. Da han skulle slå sig ned med sin egen familie, faldt valget dog alligevel på hustruens hjemby Fredericia, da det var mere belejligt i forhold til deres respektive karrierer. Men Morten elsker at komme hjem på besøg hos sine forældre, for på Fanø er der altid fuldstændig fred og ro.

Tekst og foto: Julie Frey

Top