Planer for legeland i stedet for badeland

Plads til et spændende legeland for børn og voksne

Ingen vil investere i at få genåbnet det lukkede badeland i Fanø Bad Ferielejligheder, så nu arbejdes der på en ’Plan B’ for et nyt legeland i stedet.

En teknisk undersøgelse viser, at det vil koste otte til ti mio. kr. at etablere et almindeligt svømmebassin og få vand i de øvrige bassiner igen.

Alternativet til et badeland er – som tidligere omtalt i Fanø Posten – at ombygge det til en form for legeland for både børn og voksne.

”Jeg ville om nogen gerne have det badeland op at køre igen. Men ingen vil investere minimum de otte mio. kroner, det kræver,” fortæller viceborgmester Marius Nielsen.

Kurt Enevold Nielsen, ejer af Nyform og initiativtager til møder om Fanø Bads fremtid, er på linje med viceborgmesteren.

”At åbne badelandet igen kræver, at kommunen bliver storsponsor, og det har vist ingen gang på jord. Tiden er måske også løbet fra badelande. Jeg vil ikke bruge mere tid på det,” konstaterer Kurt Enevold Nielsen.

Jonna Bacher, der er formand for ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder bekræfter, at det ikke bliver muligt at finde investorer til en genåbning af badelandet.

”Vi havde givet det et år for at finde en løsning på at videreføre badelandet, og det ser ikke ud til at lykkes,” lyder erkendelsen fra Jonna Bacher.

”Plan B er at få liv i bygningen med en form for legeland. Det vil vi begynde at kigge på i det nye år,” fortæller hun.

At et legeland med spændende og ’farlige’ aktiviteter for børn og voksne måske er vejen frem, bekræftes af rådgiver Kent Nymark fra FanøHus Feriehusudlejning.

”Aktiviteter er dét, der efterspørges. Det vil være et stort plus for hele Fanø, hvis der blev etableret et spændende aktivitetshus i det nu lukkede badeland,” vurderer udlejeren.

“Gæsterne søger et sted at kunne udfordre sig selv. Klatrevægge, tovbaner og andet i højden, der kan give et kick – uden at være farligt,” lyder ønskesedlen.

”En forudsætning er dog, at det skal være for både børn og voksne,” understreger Kent Nymark.

Hanne Thyssen fra Danibo er helt enig med Kent Nymark.

”Et legeland for alle aldre vil kunne blive et aktiv for Fanø.”

Top