Parret Korolenko er et godt billede på bryllupsturister

Kerstin og Viktor Korolenko (Foto: Bianca Beckers, www.fascinating-foto.de)

Den 13. august blev Kerstin og Viktor Korolenko gift på stranden ved Rindby. Lone Müller Sigaard fra Fanø-bureauet Wedding Island stod for den juridiske del samt koordinering, og hun var også giftefoged. Parret havde selv arrangeret overnatning og andet.

Kerstin er oprindelig fra Bremen og Viktor fra Rusland. De driver sammen en virksomhed i Litauen, der projekter og bygger boliger. Et partnerskab, der henover årene udviklede sig til mere end blot business, og nu er de blevet gift på Fanø.

”I Litauen kan du kun blive gift på et kedeligt kontor, og i Tyskland kunne det blive meget bureaukratisk med Viktor som russer og vi begge boende i Litauen,” fortæller Kerstin Korolenko.

At det blev Fanø skyldes, at her kunne Kerstin Korolenko bliv gift i bare tæer på en strand. Et barndomsdrøm, der skulle opfyldes.

Valget faldt også på Danmark, fordi Kerstin Korolenko havde hørt, at det var mere enkelt, og det kunne foregå andre steder end på et støvet kontor.

De ’googlede’ Danmark. Fandt Fanø og bookede værelse på Sønderho Kro.

 

Først derefter kontaktede de Lone Müller Sigaard og hendes bureau Wedding Island. De bad hende være behjælpelig med papirerne og med at blive gift på stranden.Korolenko 1

Ud over de bare tæer havde de begge en drøm om sol, varme og en let brise. Men sådan var vejret ikke lørdag den 13. august – tværtimod. Lone Müller Sigaard tilbød at udsætte vielsen til en anden dag, hvor vejret var bedre. Men parret takkede nej.

”At få håret sat kunne have være lige meget, og kjolen så noget anderledes ud i vinden,” siger Kerstin smilende.

”Du var nu meget smuk,” supplerer Viktor Korolenko.

Parret har nydt deres ophold på Fanø og kun haft gode oplevelser.

”Alle vi har mødt, har ønsket os tillykke. Lone har sørget for, at vi har fået en dejlig oplevelse. Vi har fået små gaver alle vegne. Også en hilsen fra Fanø Kommune ved borgmesteren – det var en smuk tanke. Vi fik også bryllupskage fra Sønderho Kro. Så stor, at vi ikke kunne spise det hele, men så var den lige blevet ’bygget om’ til dagen efter,” fortæller Kerstin Korolenko entusiastisk.

”Og brudebuketten fra Fanø Blomster – den var bare så smuk. Alle på Fanø er venlige, engagerede og stolte over at bo på øen. Vi havde købt en drage og kom i snak med en dreng på stranden. Vi spurgte om han boede på Fanø. ’Ja’ svarede han og fortsatte lidt undskyldende ’jeg er altså født i Esbjerg, men jeg har boet her siden jeg var to’.

Ifølge Korolenko-parret er deres mange oplevelser indbegrebet af Fanø.

”Det skal der ikke laves om på,” fastslår de begge.

”Fanø behøver slet ikke at bruge penge på markedsføring. Hvis alle gæster på Fanø får samme dejlige oplevelse som os, så vil de fortælle vidt og bredt om Fanø og de mennesker, der bor her,” understreger Kerstin Korolenko.

”Vi kommer gerne tilbage til næste år – og vi har da også tjekket huspriserne på Fanø, hvis vi skulle finde på at bo her,” slutter hun. Viktor Korolenko nikker samstemmende til sin kone.

Top