Par fra Flensborg er de nye ejere af Fanø Cykler i Rindby

Lars og Diana Asmussen (til venstre) har overtaget Fanø Cykler i Rindby efter Kai Holm Jensen. De kan tilbyde i alt 270 cykler til udlejning, så de løber ikke tør for cykler lige med det samme. De udlejer også anhængere, ‘christianiacykler’ med mere. Kai Holm Jensen vil nu hjælpe iværksættere og være censor.

Diana og Lars Asmussen fra Flensborg er flyttet til Fanø og er nu cykeludlejere

Hent den originale artikel fra avisen her

ERHVERV – Da Lars Asmussen gik i 5. klasse i Tyskland, kunne han i skolen vælge, om han ville lære fransk eller dansk. Det blev dansk. Om det var Skæbnen, der allerede da havde valgt, at han skulle flytte til Fanø og blive øens største udlejer af cykler sammen med fru Diana, det ved ingen. Men i dag er parret Asmussen ejere af Fanø Cykler på Kirkevejen i Rindby og er i fuld gang med at forberede den altid travle påskesæson.
Med 270 udlejningscykler, heriblandt 22 elcykler, har de øens største cykeludlejningsforretning. Og de behøver ikke at ansætte en cykelsmed, for Lars Asmussen er allerede Fachmeister i det fag. Diana Asmussens baggrund er også helt perfekt, da hun er uddannet købmand.

Har købt hus i Nordby
De kom til Fanø i 2022 og har købt hus i Nordby, en god bungalow, som de skulle have givet noget mere for i Flensborg. Lars fik job i en cykelforretning i Esbjerg, og Diana blev ansat hos Kai Holm Jensen, Fanø Cykler. Det var derfor, de fik tilbuddet om at købe forretningen.
De to sønner på henholdsvis otte og 10 år trives i skolen.
”Den danske skole er helt anderledes end den tyske. Eleverne opfordres til at dyrke musik, være sociale og være meget ude. I Tyskland handler det mere om resultater,” fortæller Diana, som tilføjer, at drengene allerede taler dansk efter otte måneder.

Private er velkomne med deres cykler

Cykelsmed Lars Asmussem, Fanø Cykler. Foto: Finn Arne Hansen

Lars Asmussen er uddannet i faget, så han kan selv servicere og reparere alle udlejningscyklerne. Private cykler er også velkomne.

De har ikke planer om at lave de store ændringer, for forretningen fungerer godt med udlejning af cykler, cykelanhængere, specialcykler og reparation af cykler.
”Jeg er ikke bange for at det bliver for stille om vinteren. Folk skal altid have lavet deres cykler,” siger Lars, der allerede har gang i værkstedet.
Men hvorfor lige Fanø?
”Jeg har en veninde, der viste mig et stykke rav fra Fanø. Så vi tog til Fanø på ferie og er kommet her siden 2017,” fortæller Diana med et smil.

Kai vil skifte spor
Sælgeren er Kai Holm Jensen, der har haft Fanø Cykler i fem år. Han fortæller, han trænger til at prøve noget nyt. Han, der er levnedsmiddelingeniør og har hjulpet Aroma i Nordby med at få gang i deres egen ølbrygning, vil hjælpe iværksættere og bruge mere tid på at være censor ved fødevareuddannelserne.
Han fortæller i øvrigt også, at stedet tidligere har været iskiosk – og rutebilstation!

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

Top