Øv til ny busordning fra turist

Øens kollektive trafik er blevet stærkt forringet, mener en af øens gæster, Mette Thorn fra Frederiksberg. Nej, siger udvalgsformand, den er markant forbedret

Hent artiklen som PDF her

BUSSER – Mette Thorn, en turist fra Frederiksberg, er ikke glad for den ny busordning.
”Bussen mellem Nordby og Sønderho har denne sommer ingen stop i Rindby eller Fanø Bad. Det er en fejltagelse, som jeg håber, at kommunen vil ændre fremadrettet,” siger hun.
”Jeg har i et par årtier nu ferieret i Sønderho og benyttet den kollektive trafik, når jeg har skullet til stranden i Rindby eller besøge venner i Fanø Bad. Denne sommer er det kun en mulighed, hvis man kører med til Nordby og skifter til Strandbussen. Det gør både den offentlige transport dyrere, da man skal købe det dobbelte antal billetter. Plus at det selvfølgelig er blevet mere tidskrævende,” påpeger hun.

Synd for restauratører
”Hvis jeg var restauratør i Sønderho, så ville jeg også være ked af denne serviceforringelse. For ikke at tale om øens gæster i Rindby og Fanø Bad, som har ringere mulighed for at komme til Sønderho med bussen. Det føles som om, at man har tænkt mere på at servicere strandgæster, der kommer over med færgen, end øens overnattende gæster,”.
Formanden for Erhvervs- Natur- og Teknikudvalget, Christian Lorenzen (K), er ikke enig:
”Det er ikke korrekt, at den kollektive trafik på Fanø er blevet stærkt forringet – tværtimod er den blevet markant udbygget, blandt andet med indsættelse af den såkaldte strandbus. For at sikre den bedst mulige betjening af Sønderho i sommerperioden er fokus i rutebilens sommerkøreplan netop rettet mod betjening af ruten mellem Sønderho og færgen.”
”Man kan naturligvis fremadrettet kigge på, om den samme billet skal gælde i en tidsbegrænset periode i både rutebilen og strandbussen, det kan såmænd give meget god mening. Men så skal man bare finde lidt flere penge til finansiering af den kollektive transport. For overordnet set må jeg altså fastholde, at vi får utroligt megen offentlig transport indenfor de økonomiske rammer, vi har. Det må jeg rose forvaltningen for. Og jeg mener ikke, skatteborgerne på Fanø i væsentligt omfang skal have yderligere udgifter til offentlig transport. Pengene kommer fra den samme kasse – så man skal altid stille spørgsmålet: Hvor mange SOSU-assistenter og pædagoger må det koste?”

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top