Nye tider i lægehuset på Fanø

Personalet i lægehuset på Fanø

Det er nye tider i lægehuset på Fanø fra 1. januar. Klinikejer og praktiserende læge Lauge Siedelmann (t.v) bliver enejer, praktiserende læge Ulrik Kirk stopper som medejer og går på deltid. Ved siden af ham ses sygeplejerske Lisbeth Duus, dernæst sygeplejerske Ina Siedelmann, sygeplejerske Betina Nedergaard, sygeplejerske Elisabeth From og lægesekretær Lillian Steffensen.

Ulrik Kirk stopper som medejer og går ned i tid, og Lars Grevang, 64, er kommet til som ny læge

SUNDHED – Næsten alle på Fanø har i disse uger lejlighed til frit at vælge ny læge. Det skyldes en række personaleændringer i Fanøs lægehus, fortæller Lauge Siedelmann, der bliver eneejer fra 1. januar 2020. Han har arbejdet på klinikken i hele 35 år.
I dag er læge Ulrik Kirk, der har været i lægehuset siden 2003, medejer, men det stopper han med at være per 31. december. Desuden går han på deltid. Med en alder på snart 74 år er det nok også de færreste, der ikke under ham det…
”At Ulrik stopper som medejer er blevet oplyst til alle patienter via e-boks. Derfor får man nu muligheden for at skifte læge, det siger loven,” fortæller Lauge Siedelmann.
”Men ellers er der ikke de store ændringer. Ulrik går på deltid, og vi har ansat 64-årige Lars Grevang, der har været praktiserende læge i Billund i 30 år. Han er også på deltid. Desuden har vi så Anders Frey i en intro-stilling frem til 1. marts,” tilføjer klinikchefen.
Lægehuset har desuden fire erfarne sygeplejersker.

Leder efter yngre læger
Lægehuset vil gerne have yngre læger tilknyttet for at fremtidssikre klinikken.
”Vi skal mødes med en række yngre læger i Ribe i januar, og vi regner med og håber på, at Anders Frey vender tilbage, når han om fire år er færdiguddannet speciallæge i almen medicin,” siger Lauge Siedelmann.
”Heldigvis er det ved at blive mere lidt mere populært at blive praktiserende læge. Samtalen er kommet godt i gang, blandt andet på grund af filmen om, hvordan man er lykkees med at tiltrække nye læger til Thyholm, Og det kommer til at gavne os, at der kommer en lægeuddannelse i Esbjerg i 2022,” tilføjer Ulrik Kirk.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top