Ny Havneliste gør sig klar til efterårets kommunalvalg

VALG – En håndfuld mennesker med tilknytning til ’det maritime miljø’ på Fanø er lige nu i fuld gang med de forberedelser, der skal til for at få en helt ny kandidatliste – Havnelisten – på stemmesedlen ved kommunalvalget den 21. november.

”For selvfølgelig handler det om havnen. Det er den og ’det maritime miljø’ på Fanø, vi vil kæmpe for. I alt for mange år er det område blevet nedprioriteret af politikerne. Det vil vi gerne ændre på ved selv at blive politikere”, fortæller en af initiativtagerne, John Nielsen, der selv bor i Nordby.
Han er også formand for Fanø Sejlklub, men understreger, at hans engagement i den nye liste ikke har noget med sejlklubben at gøre.

”Nej, sejlklubben er upolitisk. Det er mig som privatperson, der engagerer mig. Det samme er tilfældet med de øvrige medlemmer af arbejdsgruppen. Vi har nok en rod i foreningslivet, men de forskellige foreninger er ikke involverede i initiativet med Havnelisten”, fortsætter han.

byra%cc%8adssal-2

Endnu har ’Havnelisten’ ikke nogen egentlig kandidatliste klar, og det nødvendige antal stillere er heller ikke fundet endnu.

”Alt det har arbejdsgruppen dog tjek på, og vi kan sagtens nå at få alle formalia overholdt i tide”, mener John Nielsen. Til gengæld er listens to slogans klar til valgkamp, nemlig: ’Altid vand i havnen’ og ’Ingen mudderkastning’.

John Nielsen har endnu ikke taget stilling til, hvorvidt han selv stiller op som kandidat på den nye liste.

”Når tiden er inde, holder vi et egentligt opstillingsmøde. Så ser vi, hvem der melder sig – men jeg tror ikke, vi får problemer med at finde kandidater”, forudser John Nielsen.

Egentlig tror han heller ikke, at den nye liste vil få vanskeligt ved at få stemmer nok til to eller tre pladser i byrådet.

Ingen bekymring

”Ser vi på det antal mennesker, der – på den ene eller anden måde – har en tilknytning til havnen og dermed en interesse i den, når vi op i omegnen af 500 personer. Derfor er jeg ikke bekymret for, hvorvidt vores arbejde vil bære frugt”, slutter John Nielsen.

Ved kommunalvalget i 2013 var der 2.655 stemmeberettigedes personer på Fanø. Valgdeltagelsen blev på 85,4 procent.

Det svarer til at 2.268 vælgere satte deres kryds.

 

Relaterede artikler

Top