Ny bog fra Stinne Berg om at leve supersundt

At tage et iskoldt bad og blive varmet op af infrarøde lamper eller solen bagefter, er sundt, mener Stinne Berg, der ikke var bleg for at demonstrere det på en iskold novemberdag.

Hvad pokker er biohacking og longevity? Vi tog på interview for at finde ud af det

Hent den originale artikel som PDF her

SUNDHED – 1. december udgiver ’sundhedsblæksprutten’ Stinne Berg fra Sundhedsmissionen Paleo Power i Nordby sin tredje bog om sundhed, Den naturlige vej til at leve – længe, godt og super sundt. Den handler om ’biohacking’ og ’longevity’, så der var ingen vej udenom. Det måtte forklares i et interview.
”Jeg var egentlig ved at skrive en bog om smerter, men den må vente til 2024. For det mest hypede lige nu er biohacking og longevity. Det handler om, at vi skal spise det, som naturen giver os, få de rette vitaminer og mineraler og undgå skadelig kemi, der ændrer vore gener,” forklarer hun, der for tiden har travlt med at finde familier til en flok skønne blandingshvalpe.

”Spiser du det, naturen giver dig, altså kød og grøntsager, så taber du dig. Du kan ikke få for meget, for du bliver mæt, inden du får for meget. Men du skal holde dig fra seed oils, som er olier, der er presset ved høje temperaturer. Hold dig til koldpresset olivenolie, kokosolie og avocado­olie,” siger hun.
Andre sundhedseksperter fraråder grøntsager, der vokser under jorden. Det gør hun ikke.
”Det kan godt ske, der er en del sukker i gulerødder, men så er der andre gode ting som betacaroten. Så længe, man spiser dem rå, er der ingen problemer. Men undgå rå spinat, rabarber og kål. De indeholder oxalsyre, som udvikler syrekrystaller i kroppen, der giver gigt,” siger hun.
Hvem er bogen skrevet til?
”Den er oplagt til alle over 50 år, derfor har bogen også et kapitel om overgangsalderen og om at få et godt liv de næste 50 år på vej mod 100. Friske ældre inspirerer mig,” forklarer hun med et smil.
”Også mænd kan få noget ud af at læse bogen ud over det med vægttab. Der er blandt andet tips om, hvorfor dårlig kost giver et lavt testosteronniveau,” fortæller hun.
Bogen, der er på 240 sider har et rosende forord af speciallæge Anna Iben Hollensberg. Der er bog­reception fredag den 1. december.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top