Nørbygaard Kro er ved at blive solgt til en sjællænder, der vil i byrådet

Officer i Forsvaret glæder sig til at drive den gamle kro i Nordby med overtagelse 1. marts. Vil kalde den Hotel Fanø Bad

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

KULINARISK – Lige før deadline erfarede redaktionen, at Nørbygaard Kro på Strandvejen i Nordby, der har været udbudt til salg for tæt på 10 millioner kroner, har fundet en køber. Officer i Forsvaret Steen Hjort Christensen, Rungsted, der har haft et sommerhus i Sønderho i flere år, offentliggjorde onsdag den 7. februar, at han havde skrevet under på en købskontrakt.
Ejerne, der købte den historiske kro efter Ivar J. Centholt Nielsen, havde sat stedet til salg af helbredsmæssige årsager.
Den kommende ejer skrev på Facebook, at han har ansat en dygtig kok fra Sønderho, at han ville omdøbe stedet, og at åbningsdatoen forventes at blive 1. marts. Det påtænkte navneskift vakte nogen debat. Vi håber at kunne bringe et interview i næste nummer. Til da kan man læse mere på vores Facebook-side Fanø Posten – hele øen rundt.

Bonus-info

Efter offentliggørelsen af dette på vores Facebook-side Fanø Posten – hele øen rundt, skrev Steen Hjort Christensen et langt indlæg i Facebook-gruppen Fanø næsten alt er tilladt. Det kommer her:

“Kære alle.
Jeg har købt Nørbygård Kro. Jeg har købt kroen via min egen opsparing. Kroen er købt i regi af et personlig ejet selskab, jeg gemmer mig derfor ikke bag et APS eller lignede med begrænset hæftelse hvis tingene går galt. Jeg har ikke kun hånden på kogepladen men hele min bagdel, går tingende galt så er det alene mine penge der går tabt.
Kroen er købt udelukkende fordi den er beliggende på Fanø, jeg og min sjæl vil Fanø. Ligesom jeg vil gå mod strømmen og snarest flytte permanent til Fanø.
Jeg kan forstå, at jeg har vækket Fanøs verdensberømte facebook krigere til live, nu er der endelig en ny sag at gå op i. Nemlig navnet på min nyindkøbte kro, som fremadrettet kommer til at hedde Hotel Fanø Bad.
Jeg har været soldat i 43 år, heraf har jeg været i krig i Afghanistan i et halv år. Jeg tænker at jeg har været i værre kampe end denne J. Jeg lukker ”kampen” ned her og kommer ikke til at diskuteret emnet yderligere. Jeg respekterer, at der er andre som har en anden holdning, og at de har lov til at ytre sig om denne. Jeg respekterer ligeledes, at der er nogle som har store følelser i denne sag. Men Jeg ønsker ikke at bruge et minut mere på sagen. Jeg forbeholder mig ret til at navngive mit hotel som jeg ønsker. Som Mette siger: LEV MED DET.
Jeg er kommet regelmæssigt på Fanø hele mit liv, og syntes efterhånden at der er kommet super højt kvalitet til øen, hvilket ligeledes er begrundelse for at jeg flytter til Fanø. Jeg nævner i flæng Værftet, Realen, Badehotellet Fanø, Kellers badehotel, Rudbæks, Fanø Krogård, Fanø Vesterland, Strikkefestival samt dem som jeg har glemt.
Fanø er med sin suveræne natur og ovenstående tiltag, noget vi kan være stolte af, vi skal ikke være bange eller nervøse for at vise øen frem. Det kan vel ikke blive mere bæredygtigt end hvis vi kan få danskere/tyskere til at holde ferie på vores dejlige ø frem for at flyve sydpå.
Alle skal være velkommen på Hotel Fanø Bad og ønsker man af navnemæssige årsager ikke at besøge stedet, så er dette selvfølgelig helt i orden.
Jeg har ligeledes ambitioner om at stille op til byrådet til næste år, min valgkamp er hermed skudt i gang. Jeg syntes ikke at det nuværende byråd og den nuværende borgmester gør det tilfredsstillende. Der er for meget ”nej for Fanø” og for lidt ”ja for Fanø”. Der er for meget afvikling i stedet for udvikling. Og ja jeg var stor tilhænger af Lycium som efter min opfattelse blev ned lukket på et uoplyst grundlag og på en skammelig måde. Et kæmpe tab for Fanø efter min opfattelse. For, at det ikke er nok så er jeg også kæmpe tilhænger af det store bæredygtige Hotel byggeri i Rindby. Jeg tænker at ovenstående nok skal give grundlag for fremtidige ”kampe” debat. Jeg har aldrig gået af vejen for en ”kamp” eller debat om sager som betyder noget. Men et navn til mit Hotel? Glem det.
Ønsker alle en god weekend og en god vinterferie.”

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top