Leder – Facebook igen

Jubilæumsugen er forbi, og det er blevet hverdag igen på Fanø.

Hverdag hvor de sociale medier og særligt Facebook fyldes med kritik og negative udgydelser over snart sagt hvad som helst.

Det har også ramt et af festugens flagskibe, teaterstykket Be Free. En teatervandring, der var bestilt af Fanø Kommunes festkomité og finansieret med i alt 545.000 offentlige kroner. Kritik om, at pengene kunne være brugt til gavn for så meget andet på Fanø.

Det er ofte uvidenhed, der ligger bag den negative kritik. I tilfældet med Be Free var det manglende viden om, hvor pengene reelt kom fra.

Det blev en ganske særlig oplevelse med ’fulde huse’ til alle Be Free-forestillingerne. Det blev det blandt andet fordi Fanø Kommune støttede med 80.000 kr., og med den støtte lykkedes det for Gertrud Exner at få Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg til at give et yderligere tilskud på 465.000 kr. – penge der kommer kulturlivet på Fanø til gode, skaber omsætning og omtale.

”I stedet for at forarges, ser jeg frem til næste gang, hvor initiativrige personer eller foreninger hiver statslige kroner hjem til Fanø,” citat borgmester Erik Nørreby på Facebook.

På Facebook debatteres også placeringen af de kommende boliger til 12 flygtningefamilier. Også her spiller manglende viden ind. Det er tidligere besluttet i plangrundlaget for Fanø, at det påtænkte grundstykke på Lærkevej kan bebygges med kollegieboliger. Beboerne har ikke haft den viden og er vel også lidt undskyldt, da det er besluttet den 10. december 1973. Men den manglende viden præger debatten.

I stedet for at forarges og lave opslag på Facebook, der bunder i uvidenhed, kunne et par Google-søgninger og direkte forespørgsler måske skabe den nødvendige viden. Så kan vi få en helt anden og konstruktiv debat.

Facebook er et fremragende værktøj til at formidle, debattere og dele viden. Et sted at dele oplevelser, glæder og sorger med dem man ønsker at dele med.

 

 

Top