LAG-midler har skabt nye job på Fanø

I 2011 fik Rudbecks Ost og Deli støtte til etableringen af virksomheden. I dag beskæftiges fire fuldtidsansatte.

Hele artiklen i PDF-format

UDVIKLING – De såkaldte LAG-midler (fra Lokale AktionsGrupper) der uddeler EU-støtte to gange årligt til udvalgte projekter, har været en god investering på Fanø.

Rudbecks Ost og Deli fik 300.000 kr til etableringen i 2011. Tilskuddet blev blandt andet brugt til epoxy behandling af gulvet.

”Vi havde ikke kunnet skabe de gode produktionsfaciliteter og epoxy-gulve uden støtten fra LAG,” påpeger Edit Rudbeck.

”Og vi beskæftiger i dag fire fuldtidsansatte.”

På Tripadvisor, hvor gæsterne kan give karakterer, scorer Rudbecks højest af alle spisesteder på Fanø. De lokale råvarer, fra Fanø og Vadehavet, er godt repræsenteret hos Rudbecks, hvor blandt andet den røgede laks fra Fanø Laks med rygeost creme omtales yderst positivt.

Nye røgovne

Fanø Laks en anden virksomhed der har modtaget LAG støtte til at udvide produktionen.

”Uden støtten til blandt andet to nye røgovne, var vi ikke kommet ind på det østrigske marked,” konstaterer Anne Müller Rasmussen fra Fanø Laks.

”Vi har øget produktionen af special-produkter, men på grund af de høje råvarepriser har vi ikke kunnet øge beskæftigelsen endnu,” forklarer hun.

Familierestauranten mod­­­tog i foråret 2016 støtte til en udendørs terrasse og miljømæssige forbedringer. Terrassen har været flittigt i brug henover sommeren og har bidraget til en vækst på mere end 20 pct. i restaurantens besøgende.

Nyt formidlingscenter

Fanøs biavlere modtog støtte i 2012 til etablering af en fælles honningcentral og et formidlingscenter. Faciliteterne har været en succes for erhvervet og som besøgssted for mange tusinde turister og skolebørn. Ved tildelingen i september modtog Fanø Bigård yderligere 59.000 kr. til etablering af en besøgshal.

Andre projekter

Herudover var der fire andre projekter, som LAG bestyrelsen besluttede at støtte ved september måneds uddeling.

Restaurant Ambassaden har fået 226.000 kr. til at etablere bedre køkkenfaciliteter og skabe et læringsmiljø for kokke- og tjenerelever. Ombygningen sker i januar, men allerede nu har tilsagnet om støtte betydet, at værtsparret har ansat en kok. Den første arbejdsplads som følge af projektet er allerede skabt.

Kellers Badehotel og Spisested har fået 79.000 kr. til anskaffelse af en køle- og frysecontainer. De nye faciliteter vil være grundlaget for

Kellers LAGat udvide forretningen med yderligere cateringopgaver og ikke mindst skabes et forbedret arbejdsmiljø for alle ansatte. Madvarerne skal ikke længere bringes frem og tilbage mellem køkken og kælder.

 

 

Køle- og frysecontainer fælder træet

Christel Seyfarth art knits har fået 121.000 kr. til at udvikle Fanø Internationale Strikkefestival i et nordisk regi. Projektet med navn Handmade vil i projektperioden beskæftige to medarbejdere på Fanø. Efterfølgende forventes en helårsstilling til koordination og udvikling af samarbejdet.

Det kolde gys

Foreningen Vinterbaderne på Fanø fik tildelt 223.000 kr. til etablering af sauna mv. En oplevelse til mulig glæde for både borgere og turister.

Andre tidligere modtagere af LAG midler har direkte eller indirekte også skabt eller fastholdt arbejdspladser på Fanø.

Eksempelvis Fanø Bryghus, Cafe Siesta, Sognegården i Sønderho, Strandskaden og Club Fanø.

Næste LAG ansøgningsfrist er den 17. januar 2017. Der afholdes workshop for nye ansøgere den 22. og 23. november.

Top