Kunstmuseum har fundet guld

Formand Birgitte Schack Rasmussen t.v. og næstformandog Birgit Knudsen Johan Rohde-maleri.

KUNST – Det er ikke uden en vis glæde og stolthed, at formand Birgitte Schack Rasmussen og næstformand Birgit Knudsen fra Fanø Kunstmuseums bestyrelse viser rundt på museets førstesal. Her er 45 Johan Rohde-malerier ved at blive hængt op, så de kan være klar til ferniseringen lørdag den 13. april klokken 13-14 i Sønderho.

Det har nemlig været noget af en opgave at opspore de 30 malerier, som museet har fået lov at låne til udstillingen. De 15 andre har museet selv. Blandt værkerne er store og vigtige værker af Johan Rohde, der levede fra 1856 til 1935. Udstillingen er derfor også godt forsikret, da hans værker efterhånden er oppe i et ret højt leje.

Johan Rohde-maleri

Næstformand Birgit Knudsen har ligget vandret for at finde Johan Rohde-malerier. 30 af de udstillede værker er lånte.

”Birgit har spurgt Gud og hvermand i Sønderho, hun har ledt i gamle salgslister og jeg ved ikke hvad. Det har været en stor indsats”, roser formanden.

Ud over hans store veneration for Fanø, Sønderho og Vadehavet var Johan Rohde også sølvkunstner og har skabt nogle af Georg Jensens vigtigste serier.

En anden udstilling ferniseres også denne dag, det er totalinstallationen Vores hænders vidundere / krystallisering og mikroskopi af Kasper Holm Jensen og Claus Spangsbjerg Christiansen, begge med rødder i lokalområdet.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

 

 

 

 

Relaterede artikler

Top