Kunstmaleren Tina Kolding: Kunst giver mig ro i hverdagen

Tina Kolding i sit atelier i Sønderho

Er du til kunst i idylliske omgivelser med den gamle mølle i Sønderho som nærmeste nabo? Så aflæg kunstmaler og underviser Tina Kolding et visit

Hent hele artiklen som PDF her

VADEHAVSKUNST – Galleri Tina Kolding og Fanø Kunsthal er aktuel med udstillingen Mod lysere tider. Tina Kolding maler ofte roen ved Vesterhavet især i det fanøske landskab, og det er der efterspørgsel på.

Et af Tina Koldings nye værker fra Fanø.

Et af Tina Koldings nye værker fra Fanø.

”Vi har mange besøgende i galleriet. Vores kunder er både turister, lokale og sommerhusejere, der gerne vil have en bid af Fanø hængende,” siger Tina, der flyttede permanent til øen fra Stjær ved Århus med sin mand i 2018.
”Vi er kommet i Sønderho gennem mange år, da vi har haft sommerhus her. Oprindelig er vi fra Esbjerg, og kender derfor området rigtig godt”, siger Tina, der er den fødte iværksætter.
”Jeg har tidligere drevet kunsthøjskolen Art Jamming. Mange af mine elever, som jeg underviser i kunstmaling, er fulgt med fra højskolen her til øen, men alle er naturligvis velkomne til at deltage i diverse malerkurser, som jeg afholder løbende året rundt,” siger hun.
Tina bor lige ved siden af sit galleri og Fanø Kunsthal, der som navnet ellers antyder ikke er en stor hal, men i højere grad en sjov gimmick. Størrelsen på ’kunsthallen’ er nemlig kun cirka en kubikmeter.

Tina Kolding i kunsthallen.

Tina Kolding i kunsthallen.

”Det handler om at undres, lade sanserne pirres og ikke at være bange for at stille spørgsmål ved, hvad kunst egentlig er for en størrelse,” forklarer Tina, der udstiller meget varieret i ’hallen’. Her vises alt fra billedkunst til ’skulpturel-strandaffald’.
Hun vil gerne sætte fokus på kunstnermiljøet på Fanø.

Tina Kolding får også tid til at nyde roen og skønheden i Sønderho.

Tina Kolding får også tid til at nyde roen og skønheden i Sønderho.

”Her foregår så mange spændende ting året rundt, og jeg vil gerne være med til at tiltrække endnu flere kunstnere og generelt mennesker, der gerne vil opleve både kunst og kultur på Fanø,” slutter Tina.
Udstillingen på Vesterland 85 er åben alle dage kl. 13-17, efter aftale også om aftenen.

Tekst og foto: Tatjana Johnsson

Tags

Relaterede artikler

Top