Hun faldt for Lægehuset Fanøs unikke fællesskab

Den ny indehaver af Lægehuset Fanø, Birgitte Brinck-Jensen, er meget glad for sport.

Den ny ejer af Lægehuset Fanø har 16 års erfaring som ejer af en praksis i Fredericia, har et meget kendt Fanø-mellemnavn og er en ivrig løber og triatlonudøver

Hent artiklen som PDF her

ERHVERV – Lægehuset Fanø fik 1. juni en ny indehaver efter Lauge Sidelmann, den 56-årige Birgitte Brinck-Jensen.
”Ja, jeg ved godt, der er mange Brinck’er på Fanø, men jeg har altså ikke nogen tilknytning til øen. Det måske tilfældigt – eller måske var det et tegn fra oven om, at jeg skulle hertil,” siger hun med et stort smil.
Vi kaster os straks ud i ’hvorfor Fanø’-spørgsmålet. Hun fortæller, at hun solgte sin egen praksis i Fredericia for to et halvt år siden og har arbejdet i Styrelsen for Patientsikkerhed i en kort periode.
”Jeg mødte Lauge i Styrelsen. Han skulle rutinemæssigt vurderes. Og han havde taget Ulrik med for fællesskabets skyld. Det er meget usædvanligt, at man ikke kommer alene. Det var fantastisk, syntes jeg. Vi kom til at snakke om klinikken, som havde været til salg, og de fortalte, at der var fundet en køber.”
”Senere så jeg så på regionens hjemmeside, at klinikken igen var sat til salg, og jeg skrev straks til ham. Han fortalte, at hun var sprunget fra. Og så gik det hurtigt. Min ældste søn er lige blevet færdig med gymnasiet og er ved at flytte hjemmefra, så jeg sprang til og købte klinikken og har købt en lejlighed ved Fanø Bad,” fortæller hun, der nu er en del af det fællesskab, hun faldt for.
Flytteplaner har hun ikke, da det kun tager en god times tid at komme fra Fredericia til færgelejet, og da hun har sin omgangskreds og sine sportsvenner i Fredericia. Hun er glad for triatlon og for at løbe.
Professionelt er hun ekspert i sparring og samtale.
”Jeg er supervisor i Selskab for Samtale og Supervision. Jeg underviser i sparring og om samtaler om patientforløb – at lære at forstå, hvad der sker i rummet.”
Hun er ved at blive uddannet til søfartslæge for at kunne tage over efter Lauge Sidelmann.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top