Hjem efter fire års sejlads

Louise Petersen og Rasmus Sonnichsen, der er fra Sønderho, er hjemme igen efter blandt andet to år på en anden ø i Caribien

Hent hele artiklen som PDF her

EVENTYR – For godt fire år siden stævnede de ud fra havnen i Nordby, og i lørdags, den 25. juli sidst på eftermiddagen, vendte 28-årige Rasmus Sonnichsen og 25-årige Louise Petersen i deres sejlbåd Cortana igen hjem til Fanø mange oplevelser rigere.

Louise Petersen og Rasmus Sonnichsen blev modtaget af venner og familie med flag og øl på havnen i Nordby. De havde hunden Pippi med hjem, som de havde fundet på gaden på Saint Martin.

Louise Petersen og Rasmus Sonnichsen blev modtaget af venner og familie med flag og øl på havnen i Nordby. De havde hunden Pippi med hjem, som de havde fundet på gaden på Saint Martin.

Parret købte den noget forfaldne stålbåd på 42 fod for syv år siden og brugte tre år på at restaurere den, inden den var klar til at sejle.
”Vi tog af sted den 10. august 2016 med tanken om at sejle jorden rundt og være væk i tre år,” siger Rasmus Sonnichsen.
De tog den med ro ned gennem Den Engelske Kanal og videre sydpå, til de nåede De Kanariske Øer, hvor de blev i halvanden måned.
”Så besluttede vi at sejle over Atlanten. Det var et kulturchok at komme fra EU til først Barbados og derefter på øhop gennem Østcaribien, til vi endte på Guadeloupe, hvor vi for første gang gik i havn. Ellers havde vi ligget for anker,” fortæller Rasmus Sonnichsen.

Pengene slap op
Parret blev på den franske ø i nogle måneder, indtil pengene slap op. De tog derfor et afbræk i turen og fløj hjem, hvor de arbejdede i et halvt år og tjente nogle penge, mens de lod båden ligge på Guadeloupe. I foråret 2018 vendte de tilbage til Caribien og endte på øen Saint Martin, der er delt mellem Holland og Frankrig og halvanden gang større end Fanø.
”Øen var fuldstændig ødelagt efter en af de mange orkaner, der er i området. Jeg er jo uddannet tømrer, så der var masser af arbejde at få. Vi slog os ned i på den franske del, og så startede hverdagen. Efter et stykke tid blev jeg nærmest chef i firmaet, hvor vi mest lavede tagkonstruktioner. Jeg klarede mig på en blanding af fransk, engelsk og dansk. Vi fik også venner og lærte alle kroge af øen at kende,” fortæller Rasmus Sonnichsen.
Louise Petersen fandt ikke noget arbejde på øen, men tog sig i perioder i stedet af båden. Efter orkanen var der masser af hjemløse dyr på Saint Martin, så det var også dér, de fandt hunden Pippi, som de har med hjem til Fanø.
Efter to år på øen besluttede de at tage hjem, og efter turen tilbage over Atlanten blev de så for en uge siden modtaget på havnen i Nordby af familie og venner med flag og øl.
Louise Petersen, der oprindelig er fra Aabenraa, skal nu i gang med at arbejde hos Ny Form ved Fanø Bad, hvor hun tidligere har haft job, og Rasmus Sonnichsen fortsætter med at arbejde hos sin far i Sønderho Tækkefirma, hvor han også var før.
”Vi bliver boende på båden og tjener nogle penge. Hvad der ellers skal ske, har vi ikke besluttet – om vi på et tidspunkt sælger båden, eller om vi beholder den,” siger Rasmus Sonnichsen.

Tekst og foto: Keld Nissen

Relaterede artikler

Top