Gamle Fanø-fotos dukket op i Hals

Fanø Bad i gamle dage

Hals Arkiv efterlyser historien bag gamle Fanø-fotografier

NOSTALGI – Mon ikke, der er mange gamle borgere på Fanø, der bliver nostalgiske, når de ser disse fotografier fra Fanø Bad og Fanø? Men hvis de vil se de originale fotografier, skal de til Hals i Nordjylland.
”Her befinder de sig i et fotoalbum, der blev afleveret sammen med andre arkivalier fra Morten Christian Jensen, født 1910 i Hals sogn, Kær herred, Aalborg amt, til Hals Arkiv, Borgergade 39, 9362 Gandrup engang i midten af 1990erne af hans slægtninge,” fortæller arkivmedarbejder Bente M. Poulsen, der har henvendt sig til Fanø Posten for at få opklaret mysteriet.

Gadeparti fra det gamle Fanø.

Gadeparti fra det gamle Fanø (Fotos: Hals Arkiv).

”Morten Christian Jensen var ingeniør på Aalborg Værft i mange år. Som maskinlærling i 1930-erne i Aalborg var han med til at bygge Limfjordsbroen, som stod færdig i 1933. Fra 1936 til 1938 boede han i Lunderskov, så måske har han besøgt Fanø i den
periode sammen med sin hustru Maren Christine. Han arbejdede på Lunderskov Elektricitetsværk. Han havde stor passion for fotografier og hvordan disse skulle behandles. Hvor albummet kommer fra, vides ikke,” fortæller hun videre.
”Det bliver spændende, om nogen har kendskab til disse billeder,” slutter hun.
Vi står gerne for kontakten , skriv til mail@fanoeposten.dk eller ring 42 41 09 99..

Tekst: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top