Forslag om borgerberedskab blev mødt med stor interesse

Beredskabschef Jens Mølgaard, Sydvestjysk Brandvæsen, havde tilhørernes fulde opmærksomhed på borgermødet.

60 borgere deltog i møde om borger­beredskab, halvdelen vil på kursus

Hent artiklen som PDF her

BEREDSKAB – Der var stuvende fuldt, og det var svært at høre noget på de bageste rækker, da Beredskabsforbundet i samarbejde med kommunen, politiet og det lokale beredskab mandag den 30. maj holdt møde på Realen om stiftelse af et borgerberedskab på Fanø.
Men en succes blev det. Omkring halvdelen af de fremmødte rakte hånden op, da mødet skulle slutte, og de fremmødte blev bedt om at vise deres interesse for at være med.
Men tilbage til start. Efter en velkomst af borgmester Frank Jensen var der forskellige oplæg om det nationale, regionale og lokale beredskab, og idéen om borgerberedskabet blev forklaret, blandt med baggrund i oversvømmelserne i Roskilde Fjord under stormen Bodil.

Fanø noget særligt
Jens Mølgaard, beredskabschef ved Sydvestjysk Brandvæsen, fortalte blandt andet, at Fanø er i en særlig situation, da man ikke kan være sikker på, at færgen altid kan sejle materiel, brandbiler og lignende til øen.
”Derfor har øen også to stærke stationer plus et frivilligt beredskab på Vangled,” fortalte han.
Men et borgerberedskab kan være en yderligere styrkelse. Vi får flere og flere ’klimahændelser’, og et borgerberedskab kunne sørge for indkvartering, forplejning, førstehjælp og sandsække til dem, der ikke er selvhjulpne. Men det handler også om, at vi skal være bedre til at passe på os selv, både når det angår sikring mod oversvømmelser og med brandsikring, lød det på mødet.
Hvis man melder sig, vil det være lidt som at være hjerteløber. Man forpligter sig ikke til noget og kan roligt fortsætte med konfirmationsmiddagen, hvis man ønsker det. Men du vil får en SMS, hvis der bliver brug for dig. Af samme grund forpligter man sig til at holde beredskabet orienteret om eventuelt nyt mobilnummer.
Interesserede kan deltage i tre kurser på Vangled i den kommende tid: Bo vandsikker mandag den 13. juni 2022 klokken 19-21, Bo vandsikker tirsdag den 14. juni 2022 klokken 18.30-20.30 og Bo brandsikker onsdag den 22. juni 2022 kl. 18.30-21.30.
Man kan tilmelde sig ved for eksempel af skrive til kommunens koordinator, planlægger Malene Bielefeldt på bgtmmb@fanoe.dk.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top