Find naturen hvor du bor

En lup er et godt redskab, når man skal ud at studere de helt små dyr og planter i naturen. Det bliver der rig lejlighed til i efterårsferien på Fanø, når Fanø Natur nyder på naturjagt.

Fanø Natur

Hele Fanø – natur, huse, sommerhuse og haver – er en del af Nationalpark Vadehavet og har været det i 10 år. Byrådet besluttede for 10 år siden, at skulle Fanø kommune være en del af nationalparken, så skulle det være ordentligt. Alt med. Derfor går man i seng i en nationalpark og står op i en nationalpark, når man er på Fanø.

Find vilde dyr og planter
Et tiårs jubilæum fejrer man. Det gør man over hele nationalparken, men specielt på Fanø, hvor ret så mange af nationalparkens partnere fester.
FanøNatur gør det også sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Vi beder alle på Fanø i uge 42 om at gå på jagt efter nationalparkens natur, hvor de bor.
Find vilde dyr og planter i hus og have (læs: også sommerhus) både ude og inde. Fotografér dem, fang dem i fælder, ryst den ned i en omvendt paraply fra træerne, brug en ketsjer i vandhullet, lys efter dem om natten og så videre. Kom så med fangsten til FanøNatur.
I uge 42 holder FanøNatur til i Nyttehaven bag ved skolehallen på Æ Stadion Midtbjergevej mandag, onsdag og fredag klokken 10-12.
Her kan du få at vide hvilke dyr og planter, du har fundet. Der er også en jubilæumsgave til børnene og kaffe til forældrene.
Læs mere om jagten på naturen hvor du bor på FanøNaturs ny hjemmeside: www.fanonatur.dk.
God jagt!

Tekst og foto:
Søren Vinding

Top