Fanøs unge fik en herlig gave: Eget hus med anneks og have

Det tidligere klubhus for Fanø MC er nu et fristed for øens godt 350 børn og unge mellem 13 og 25 år. Nordea-Fonden har støttet projektet med to millioner kroner

Hent den originale artikel fra avisen her

FEJRING – Ordensmagten var mødt op i form af landbetjent Chris Gade. Det samme var en lille håndfuld tidligere brugere af huset fra Fanø MC, men ellers var det børn, unge og voksne i skøn forening, der på forårets sidste dag, onsdag den 31. maj, tog del i indvielsen af Fanøs nye, kommunale ungehus – Villaen – på Vestervejen 37A i Nordby.
Hus til 350 børn og unge
Målet med det nye fristed er at give Fanøs godt 350 børn og unge fra 13 til 25 år flere og bedre oplevelser via et ungdomskulturhus, der bliver et involverende samlingssted med fokus på fællesskab med blandt andet faste klubaftener, ungdomsskolehold og alskens forskellige aktiviteter.
Projektet har været pænt længe undervejs, og mere eller mindre lige siden årsskiftet er der blevet knoklet for at sætte lokalerne i stand. De unge har i høj grad selv været i sving med det praktiske arbejde. De har malet, renoveret og rumsteret til den store guldmedalje, og resultatet er, at huset med det lille anneks og den hyggelige have i dag kunne være en værdig kandidat til tv-udsendelsen Hammerslag.
Alt det og meget mere takkede formanden for det kommunale Børne- og Kulturudvalg Anders Frey da også for i varme vendinger, da han bød de mange fremmødte velkommen til åbent hus-arrangementet. Han kunne også fortælle, at hele projektet er hjulpet godt på vej af Nordea-Fonden, der har suppleret den kommunale indsats med to millioner kroner – og nu er det så op til de unge at fylde rammerne ud.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Anders Frey (tv.), forestod den officielle indvielse af Ungehuset, muntert suppleret af Agnete Hesdorf og Embla Løvdal (th.) fra øens Ungeråd. Herefter kunne rådets formand, Benjamin Thinnesen, slutte indslaget af med at klippe det røde bånd over.

Formanden for Børne- og Kulturudvalget, Anders Frey (tv.), forestod den officielle indvielse af Ungehuset, muntert suppleret af Agnete Hesdorf og Embla Løvdal (th.) fra øens Ungeråd. Herefter kunne rådets formand, Benjamin Thinnesen, slutte indslaget af med at klippe det røde bånd over.

Og det har de unge sandelig også tænkt sig, fastslog Agnete Hesdorf og Embla Løvdal fra Ungerådet, da de tog ordet efter Anders Frey. Blandt andet fortalte de om de mange aftner i løbet af vinteren og foråret, hvor de har været i gang med renoveringsarbejdet – og de slog også fast, hvor meget de nu glæder sig til for alvor at tage huset i brug. Det skete i øvrigt allerede samme aften, da de unge holdt fest i huset.
Inden den formelle indvielse blev til et rigtigt åbent hus-arrangement, kunne formanden for Ungerådet, Benjamin Thinnesen, så klippe det røde bånd, og de mange fremmødte kunne tage lokalerne i øjesyn.

Frank Jensen og Kurt Kirkegaard. Foto: Fanø Posten

Borgmester Frank Jensen (tv.) får sig en sludder og en sodavandstår over tørsten med byrådskollegaen Kurt Kirkegaard i de nye lokaler i Ungehuset.

Tekst og foto: Jens Bytoft

 

Relaterede artikler

Top