Fanøs natur er det store trumfkort

Erik Nørreby vil vinde borgmesterkæden tilbage med visioner og sund fornuft

Hent artiklen som PDF her

VALGKAMP ’21 – Erik Nørrebys valg af sted til spidskandidat-fotografering er Havside Bjerge ved Sønderho – et ukendt sted for undertegnede og for mange fastboende og turister. Det kan ikke anbefales at køre herud i en almindelig bil, men det er lykkedes i en firhjulstrækker. Og hvilken udsigt, man belønnes med, når man er kommet op på toppen af en de højeste punkter på øen! Det ændrer sig lidt efter naturen gang, hvilken klittop det så er.
”Dette er, hvad vi skal leve af: Fred, ro og natur. Autentisk Fanø-natur, som vi skal bevare. Og der kan jo sagtens være flere i det her område, hvis man følger stierne og passer på naturen. Der er ikke en sjæl. Sommerhuse i sådanne afsondrede områder vil eksplodere i pris. At præsentere folk for det vil føre til nye indbyggere og turister, der vil slappe af, sidde på terrassen og slappe af,” siger Venstres spidskandidat, tidligere borgmester Erik Nørreby.

Erik Nørreby har et godt udsyn over den sydlige del af Fanø fra Havside Bjerge. Dette, øens ro og smukke natur, er dens fremtid, mener han.

Erik Nørreby har et godt udsyn over den sydlige del af Fanø fra Havside Bjerge. Dette, øens ro og smukke natur, er dens fremtid, mener han.

”Det er det vigtigste lige nu, for vi mister indbyggere. Vi skal være mere proaktive og skabe mere fokus på Fanø. Vi skal være mere udadvendte og få fortalt de gode historier. Det skal vi være meget bedre til,” siger han og mindes et møde i Sønderho mellem Danmarks ø-borgmestre:
”En af dem sagde lige pludselig: ”Du er er en heldig mand!”. Og ja, det er vi. Og Corona har været med til at sætte endnu fokus på Fanø,” fastslår han. Det skal udnyttes.

Opfølgning kræves
Men vi skal også tale om andet end tilflytning. Og i Erik Nørrebys optik handler det om at få fulgt op på alle de planer og beslutninger, der er blevet lagt og taget, det være sig museumspladsen, digerne eller plejehjemmet.
”Det sidste er et ømt punkt. Antallet af ældre og demente stiger, og vi har haft den ene overskridelse af budgettet efter den anden. Plejehjemmet er for lille og nedslidt, men vi har ikke det nødvendige beslutningsgrundlag for at flytte det nordpå, for eksempel. Måske vil det bare give mere kørsel, når det udegående personale skal til og fra. Måske vil det, mod vores grundholdninger, ende med, at vi bliver nødt til at ekspropriere mejerigrunden ved siden af plejehjemmet for at udvide der,” siger han og peger på ansættelse af en tovholder som første skridt på vejen.

Sund fornuft
Sund fornuft skal også tilbage som dengang, et ingeniørfirma havde beregnet, at det ville koste 1,2 millioner kroner at sikre en gavl.
”Jeg fik to lokale håndværkere til at se på det, og det blev klaret for 150.000 kroner,” fortæller han.
Fokus på den kollektive trafik, effektiv økonomistyring og opfølgning på beslutningerne, det vil han også love at arbejde for.

Blå Bog Erik Nørreby

  • Erik Nørreby, 60 år, gift med Helle, bor i Nordby, har tre voksne børn og ét barnebarn
  • Er ud af en Fanø-slægt, der går tilbage til mindst 1634. Kirkebøgerne før det forsvandt i en stormflod
  • Uddannet cand.merc. i finansiering og uddannet ejendomsmægler
  • Indehaver af EDC Fanø i Nordby
  • 1. viceborgmester og gruppeformand, er medlem af byrådet på 32. år, borgmester i perioden 1. januar 2006 til 31. december 2017
  • Ridder af Dannebrog
  • Ferierer som mange andre forretningsdrivende på Fanø gerne om vinteren, for eksempel på Gran Canaria. Sidste udflugt var dog til Mols Bjerge, hvor overnatningen fandt sted i en jurt.
  • Er spidskandidat for Venstre ved kommunalvalget. Listen har sideordnet opstilling

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top