Fanø Skiklub er vokset ud af sin trange kældertilværelse

Klubben drømmer om lokaler, hvor man kan have klubbens skiudstyr og maskiner

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

SKILØB – Man tror jo, det er løgn, når man som tilflytter hører, at Fanø har en skiklub. En så flad, regnfuld og blæsende lokation kan jo ikke bruges til skiløb.
Men det er heller ikke det, de cirka 135 medlemmer af Fanø Skiklub gør. De drager som alle andre skiklubber i Danmark til Østrig, Norge eller Sverige om vinteren for at dyrke deres passion for at stå på ski ned ad sneklædte bjergskråninger.

Klubben er for ukendt
Lige nu er det imidlertid andre ting end næste skitur, formand Jes Rindom, næstformand Henrik Brøner og resten af bestyrelsen går og spekulerer på. De vil nemlig gerne have nogle klublokaler og flere medlemmer. Mange skiløbere på Fanø ved nemlig slet ikke, at klubben eksisterer, tror de. Og med flere medlemmer kan de bedre betale husleje.
Det er lidt af en udfordring med de manglende klublokaler.

Næstformand Henrik Brøner (tv.) og formans Jes Rindom i sidstnævntes overfyldte kælder. De drømmer om et klublokale. Foto: Fanø Posten

Næstformand Henrik Brøner (tv.) og formans Jes Rindom i sidstnævntes overfyldte kælder. De drømmer om et klublokale.

”Lige nu er alle ski, skistøvler, briller og skistave i min kælder, og det kan nemt tage en time, hvis en familie på fire skal vælge udstyr til en skitur. Desuden har vi vores tre slibemaskiner og en voksmaskine placeret rundt omkring, blandt andet hos et medlem på Rødgaard Camping. Så vi kunne godt tænke os at få samlet det hele ét sted, hvor vi også kan holde klubaftener,” fortæller Jes Rindom, der også lige nu må lægge udestue til klubbens slibearrangementer.
Bestyrelsen har kik på lokaler i den gamle søfartsskole, men der er rift om at få de gode lokaler med værkstedsmuligheder.
”Der skal rykkes rundt derude, og vi håber at få besked fra kommunen i løbet af efteråret,” tilføjer Henrik Brøner.

Kan lave noget selv
Uanset om de får de lokaler der eller ej, så er de klar til at gøre noget selv:
”Vi kan godt lave noget selv, hvis det er nødvendigt. Vi har mange medlemmer, der har hænderne skruet godt på,” siger han.
Klubben daterer sig tilbage til 2016. Da fandt nogle skientusiaster på at søge Folkeoplysningsudvalget om støtte. Og det udløste 20.000 kroner, som blev udbetalt i 2016 eller 2017. De blev brugt på 18 par ski. Det tal er i dag vokset til 125. På den måde skal medlemmerne ikke købe nyt udstyr hele tiden. Når børnene vokser op, har klubben støvler, hjelme og så videre i alle størrelser.
Man finder klubben på fanoskiklub.dk.

Tekst: Finn Arne Hansen

Top