Fanø Rocker kom flot i mål

Hele artiklen i PDF-format

FESTIVAL – Skyerne og regndråberne var få og spredte, og det samme kan siges i overført betydning om Fanø Rocker.

Musik spillede, publikum råhyggede sig, rammerne fungerede og en træt, men tilfreds primus motor kunne gøre status et par uger efter festivalen.

”Jeg synes, det gik over al forventning. Men der er selvfølgelig nogen skønhedsfejl og mange flere af de frivillige, der byder ind med evaluering i vores nye organisation,” fortæller Jesper Møller Pedersen, som er hovedmand bag festivalen, der nu er organiseret i en forening.

”Jeg bilder mig ind, at det er fordi de frivillige har så god energi, at de gerne vil byde ind med forslag til forbedringer. Og jeg tror egentlig ikke, det er noget gæsterne har bemærket – det er mest småting, vi skal have justeret på. Overordnet har det været to fantastiske dage med både glade gæster og glade musikere.”

DSC_5011 kopi

Opgaverne delt ud

Den nye organisation har også betydet mere uddelegering af ansvarsområder, og meldingen på vandrørene er, at mange praktiske ting bag kulisserne har fungeret bedre i år end tidligere.

DSC_5007 kopi

”Jeg er skide stolt af de frivillige, for der er jo altid 1000 udfordringer, der skal løses lige til sidst, uanset hvor godt vi forbereder os. Den nye organisation har helt sikkert fungeret. Bare det, at jeg har haft en revisor til at sidde med økonomien – det har slet ikke fyldt i mit hovede. Og det samme med f.eks. scenene, hvor jeg overgav alt ansvar til Allstage (leverandør af scenegrej, red),” siger Jesper Møller.

DSC_5504

Hvordan ser det ud med økonomien?
”Vi har ikke gjort det endeligt op endnu, men pejlingen ser rigtig god ud. Fredag var der faktisk 300 gæster, der blev væk, selvom de havde billet, men alligevel holdt vi budgettet på omsætningen den første aften. Det giver en god mavefornemmelse.

DSC_5465Vi kan også se, at vores ølleverandør var rigtig glad, og lørdag blev seks professionelle bartendere kørt fuldstændig over af glade gæster i vores cocktailbar det meste af dagen.”


Hvordan vil I få flere folk til at komme om fredagen også?

”Vi har i hvert fald lært, at vi godt kan sælge flere billetter. Jeg fik at vide et par dage før festivalen, at der godt kunne være et par hundrede mere i vores nye telt. Men det er jo en balance, hvor meget, man skal presse citronen,” påpeger Jesper Møller.

DSC_5090 kopiLørdag var der en overgang bøvl med toiletvognen og ind i mellem lang kø af trængende kvinder, så arrangøren lover mere kapacitet næste år. Desuden kommer der et nyt VIP-område, hvorfra man kan se scenen, og der er i det hele taget store ambitioner for at tiltrække flere VIP-sponsorer.

Men festivalen skal ikke være meget større, selvom der viste sig at være mere plads med og i det nye, store telt.

DSC_5596 frittet
Højst 500 flere gæster

”I år havde vi 2400 gæster inde om lørdagen, og der skal maks. være 500 flere næste år, hvor vi også tager to dage. Men jeg ser virkelig for mig, at hele Fanø kommer på banen, så vi får det bygget op til en hel uges tid, med arrangementer op til og i forbindelse med festivalen. Jeg tror ikke, at vi tager noget fra hinanden – tværtimod. Det er alligevel begrænset, hvor mange vi kan have på pladsen, og jeg er ret rolig med at få solgt billetterne. Så vi er nødt til, at byen også byder ind med nogle arrangementer.”

Næste års Fanø Rocker afvikles fredag og lørdag den 19-20. maj 2017.

Se billedgallerier fra alle koncerter, fra hyggen, maden og det smukke publikum

 

Relaterede artikler

Top