Færgen sejler mere med bilfærgerne fra 2. marts

Mere Menja og Fenja – og meget mindre M/S Sønderho.

Det er resultatet af en ny aftale mellem Færgen A/S og Fanø Kommune, som netop er blevet offentliggjort.

På 80 ud af de 110 dage om året, hvor Sønderho hidtil har sejlet, vil Fenja og Menja tage over, så der bliver mulighed for at tage bil med på disse afgange. Den nye sejlplan træder i kraft 2. marts.

Det kunne de jo godt lige have fortalt os, inden vi sendte vores nye avis til tryk i går, men I skal da ikke snydes for nyheden af den grund – og herunder kan man læse hele pressemeddelelsen fra Færgen:

 —

PRESSEMEDDELELSE FRA FÆRGEN A/S

Færgen og Fanø Kommune er blevet enige om betingelserne for en ny sejlplan, der blandt andet byder på 1.336 ekstra årlige afgange og en forbedring af forholdene for lokale pendlere.

I 2017 introducerede rederiet Færgen 1.000 ekstra årlige afgange på FanøFærgen. 2018 begynder med en lignende manøvre i den nye sejlplan, som træder i kraft den 2. marts. Således har Færgen i samarbejde med Fanø Kommune besluttet at udvide med 1.336 ekstra afgange i 2018.

Samtidig ændrer Færgen i set-uppet, således at de to bilfærger Fenja og Menja overtager driften for den rene passagefærge Sønderho i 80 af de 110 dage om året, som passagerfærgen indtil videre har været i spil. Dette vil mest af alt være til fordel for lokale pendlere med behov for ofte at rejse med bil imellem Esbjerg og Fanø.

”Fanø har oplevet en voldsom turismeinteresse, siden billetpriserne til FanøFærgen blev sat ned for halvandet år siden. For at følge med efterspørgslen har vi derfor i samarbejde med Fanø Kommune sat mange flere afgange ind og sørget for, at bilfærgerne er i spil så meget som overhovedet muligt. På den måde gør vi Fanø endnu mere tilgængelig til glæde for både turister og ikke mindst de fastboende, som dermed får lettere ved at pendle til og fra øen,” siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen. 

 Han henviser i den forbindelse til, at rutens trafiktal fik et stort skub fremad, da billetpriserne uden for højsæsonen blev nedsat med op til 53 procent i efteråret 2016. Det skete som følge af et politisk ønske om at indføre trafikal ligestilling, hvilket betyder, at det med tiden skal koste det samme at sejle en kilometer med færge som at køre en kilometer i bil. I de første tre måneder med de reducerede priser steg FanøFærgens trafiktal med 20,3 procent sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. Ligeledes viser trafiktallene for 2017 en vækst på 11,2 procent i forhold til 2016.

 En anden væsentlig årsag til væksten er, at Færgen har gjort det gratis at medtage campingvogne på FanøFærgen både forår og efterår. Endeligt er det hele året rundt blevet gratis at medtage cykler, hvilket har haft stor betydning for Fanø som cykeldestination.

Den positive udvikling og den nye sejlplan får da også smilet frem hos Fanøs nyslåede borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet. 

”Flere end 1.000 ekstra afgange og udvidelsen af sejladsen med bilfærger med plads til flere cykler styrker tilgængeligheden til og fra Fanø betragteligt for både pendlere og gæster. Det er vigtige forbedringer, der kan forlænge turismesæsonen og styrke bosætning og udvikling på øen. Det er ønsker, som byrådet og Færgen har til fælles, og derfor glæder vi os over den nye, forbedrede sejlplan og de muligheder, som den medfører for de lokale og i forhold til at besøge og bosætte sig på øen,” siger Sofie Valbjørn.

 

Top