Et kappet kabel gav et iskoldt sommerhus

Susanne Rasmussen, der her lufter sin lille hund, var godt træt af det afbrudte internet i sommerhuset. Norlys har repareret kablet nu.

Fanønet føler, at Norlys konkurrerer mod dem med el-forbrugernes penge

Nu med kommentar fra Norlys

Hent artiklen som PDF her

ERHVERV – Da Susanne Rasmussen og hendes bror kom til deres sommerhus på Bjerges Toft fredag den 4. februar, var der hundekoldt. De troede ellers, de havde aktiveret varmesystemet hjemmefra via deres mobil. Men de måtte fyre godt op i brændeovnen i stedet, for der var ingen adgang til internettet i deres sommerhus, og derfor havde de ikke kunnet tænde for varmepumpen hjemmefra.
Susanne Rasmussen er sikker på, at det skyldes et overgravet kabel, og da der er friske gravespor hen til deres sommerhus, og da Norlys for tiden er ved at grave kabler ned, mistænker hun det for at være årsagen.”Det er bare ikke i orden. Det skal være i orden inden vinterferien,” siger hun, da vi møder hende på åstedet. Norlys kom da også senere på ugen og ordnede kablet.
Erik Slot, der er formand i Nordby Antenneforening, som driver FanøNet, er også træt af graveabejdet, som allerede tydeligvis har skadet TDCs orange kabler. Han frygter, det også sker for FanøNets kabler, og han er træt af det, som han føler er en ulige konkurrence på området.
”Som mange nok har bemærket foregår der for øjeblikket en del gravearbejde primært i sommerhusområdet i Rindby. Norlys nedlægger fiberkabler i områder, hvor Nordby Antenneforening i forvejen har et velfungerende kabelnet – fiber og coax – som forsyner sommerhuse i de berørte områder med TV og internet. Norlys har tilsyneladende ingen problemer med at investere måske 20.000 kroner eller mere per tilslutning i et fibernet, som i vores øjne er overflødigt. I øvrigt sker det med vores egne penge. Du og jeg har hver en andel i Norlys egenkapital på 26.000 kroner, har jeg læst,” siger han og ryster på hovedet.
”Vi har i snart 50 år leveret TV og i godt 20 år internet til områderne i Nordby, Fanø Bad, Grøndal og Rindby, og er fortsat et godt lokalt alternativ til de store el- og fiberselskaber. Vi kan for tiden levere op til 400 megabit via FanøNet og i løbet af et års tid også én gigabit – 1000 megabit. Denne opgradering, vil kunne gøres for en brøkdel af prisen, Norlys må investere,” påpeger han.

Det skadede, orange kabel er TDCs, men Erik Slot er bekendt med, at også FanøNets sort kabler skades. De skader, der først bliver opdaget, når Norlys-gravefolkene er væk, er de værste.

Det skadede, orange kabel er TDCs, men Erik Slot er bekendt med, at også FanøNets sort kabler skades. De skader, der først bliver opdaget, når Norlys-gravefolkene er væk, er de værste.

”Vi skal i FanøNet kun have betaling til dækning af drift, investeringer og vedligeholdelse. Der skal ikke leveres overskud til kommercielle investorer. Derfor kan vi tilbyde hurtigt og stabilt internet og attraktive TV-pakker til konkurrencedygtige priser. Vi vil derfor opfordre vore nuværende og nye kunder til at støtte op om det lokale TV- og internetsamarbejde i FanøNet, som med lokal service og support og administration er tæt på kunderne og medlemmerne,” slutter han.
Norlys har denne kommentar, som desværre ikke blev leveret tidligt nok til at komme med i den trykte avis:
”Vi beklager, at der er en beboer på Bjerges Toft, der har haft gener af vores gravearbejde. Vi er desuden glade for, at det gik hurtigt med at udbedre skaderne,” siger Birgitte Møller-Heuer, kommunikationschef i Norlys.
“Når vi vælger at grave fibernet ned på Fanø, så handler det om, at vi gerne vil give kunderne og andelshaverne i vores forsyningsområde de bedste valgmuligheder, når de skal vælge TV og internet. Ved etableringen af fibernettet følger nemlig et stort produktudvalg fra mange andre udbydere end bare Norlys.
Med fibernettet sikres Fanø et højhastighedsnet mange år frem til glæde for både beboerne og de mange gæster på øen. Det sikrer hjemmearbejde og gode turistoplevelser. Vi stiler efter at grave fibernet ned til ca. 1500 husstande i år. Målet er, at stort set alle husstande og virksomheder har mulighed for at komme på fibernettet i første halvår af 2023. Udrulningen af fiber på Fanø skal ses i lyset af den udvikling, der generelt er i gang i Danmark. I disse år udrulles fibernet til stort set alle husstande og virksomheder i landet, og det er forventningen, at hovedparten af disse har mulighed for at vælge en fiberforbindelse inden udgangen af 2025,” skutter hun.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

 

Tags

Relaterede artikler

Top