En strikkefestival for hele øen

Fanø Internationale Strikkefestival nummer 14 tiltrak tusindvis af ‘strikkedamer’

Kaffe, kage og strikketøj. Hvad mere kan man forlange?

Downlaod hele artiklen som PDF

STRIKNING – Overalt blev der strikket. På færgen, på Martha, i Fanø Hallen, på Fanø Skole, på områderne omkring skolen, på cafeer, bænke, i sommerhuse, i ferielejligheder, ved koncerterne, ved ‘modesjovet’ i Sønderho og mange andre steder.

Fra Silken og Uldsnedkerens 'modesjov' i Sønderho. De to modeller er Annette Simoleit og Eva Martine Malling.

Fra Silken og Uldsnedkerens ‘modesjov’ i Sønderho. De to modeller er Annette Simoleit og Eva Martine Malling.

Martha fik sin ilddåb som turbåd for 'strikkedamerne'. Denne gruppe havde fået en havnerundfart, men ville gerne rundt om Fanø næste år.

Martha fik sin ilddåb som turbåd for ‘strikkedamerne’. Denne gruppe havde fået en havnerundfart, men ville gerne rundt om Fanø næste år.

Jo, Fanø Internationale Strikkefestival tiltrak tusindvis af ‘strikkedamer’ i dagene 19. til 22, og rundt om på øen var museer, turbåde, restaurationer, forretningsindehavere og foreninger rigtigt gode til at få dem og de få mænd, der fik lov at komme med, til at sprede sig over hele øen. Og de lagde mange penge.

Erik Olesen ved sin 2CV iført strikketøj.

Erik Olesen ved sin 2CV iført strikketøj.

Lidt sjov var der også plads til. Formanden for Dansk Citroënklub Erik Olesen hilste sammen med sin hund Birka på de mange gæster, der strømmede til Sønderho ved at udstille en 2CV, der havde fået strikketøj på i dagens anledning. ‘Frakken’ var strikket af Eva Holm og Gitte Skovmand på Fyn. Den blev fotograferet mange gange!

 Tina Elisabeth Friis Pedersen fra Helsingør udstillede sine flotte værker i Strien, som også lagde lokaler til festivalen.


Tina Elisabeth Friis Pedersen fra Helsingør udstillede sine flotte værker i Strien, som også lagde lokaler til festivalen.

Også kendisser
Men hvis man tror, det kun handler om selv at strikke, tager man fejl. Der var workshops, sejladser, en bogudgivelse om truede dyr, koncerter, store middage, kendisser som Christina Feldthaus, Annette Heick samt strikkeguruerne Arne & Carlos fra Norge – og fåreklipning i Sønderho.

Andrea Florez var en af de musikere, der underholdt 'strikkedamerne' i Fanø Hallen.

Andrea Florez var en af de musikere, der underholdt ‘strikkedamerne’ i Fanø Hallen.

Christel Seyfarth har endnu ikke det endelige overblik over festivalens resultat, men hun er tilfreds:
”Festivalen gik rigtig godt. Vi var udfordret med meget lang kø og nye lokaler og dermed nye rutiner, men vi var meget tilfredse med afviklingen. Der er meget at arbejde videre med til vores 15 års jubilæum til næste år,” siger hun til Fanø Posten.
Hun og Jørgen Seyfarth vil nu evaluere festivalen sammen med teamlederne.

Overalt var der garn og strikkeinspiration.

Overalt var der garn og strikkeinspiration.

Tekst og foto:
Finn Arne Hansen

Relaterede artikler

Top