En gavmild mæcen for Fanø Kunstmuseum

Tage Sørensen ved markeringen af hans 100-års fødselsdag på Fanø Kunstmuseum med Birgitte Schack Rasmussen i baggrunden. Foto: Per Hoffmann

MINDEORD – Det kom meget bag på os, da vi fik beskeden om Tage Sørensens død. Vi vidste selvfølgelig godt, at han var 100 år og ikke ville leve evigt, men alligevel kom det bag på os, fordi Tage Sørensen var så åndsfrisk.

Vi havde netop siddet og talt om, hvad der mon ville ske med Fanø Kunstmuseum den dag, Tage Sørensen ikke var mere.

Og nu er er Tage Sørensen så ikke mere.

Tage Sørensen var en enorm gavmild mæcen for Fanø Kunstmuseum, og uden ham ville museet ikke være, hvad det er i dag. Men ud over sin gavmildhed viste han altid stor interesse for museet og for bestyrelsen og havde et meget fortroligt forhold til flere af bestyrelsesmedlemmerne.

Han var altid lyttende og interesseret, når bestyrelsen dukkede op i hans hjem i Baldursgade for at snakke om museet, bygninger, udstillinger og kunst. Men selv om han ikke altid var enig i vores udstillingspolitik, blandede han sig aldrig.

Jeg havde selv den glæde at møde ham to gange; den første gang, da jeg netop var blevet ny bestyrelsesformand. Jeg var lidt betænkelig ved at skulle møde en mand, som jeg jo havde hørt så meget om, men al betænkelighed blev gjort til skamme.

Tage Sørensen var et meget lyttende og humoristisk menneske, som gerne delte ud af sin viden om kunst og sin glæde over Fanø. Han havde megen humor, og det var underholdende og behageligt at være i selskab med Tage Sørensen.

Den anden gang, jeg fik lejlighed til at tale længere tid med Tage Sørensen, var til hans 100 års fødselsdag på Fanø Kunstmuseum. Og det var dejligt at mærke hans glæde over, at Fanø Kunstmuseum holdt hans fødselsdag, ligesom det altid var dejligt at mærke hans anerkendende holdning til bestyrelsen og vores arbejde for museet.

Vi kommer til at savne Tage Sørensen rigtig, rigtig meget på Fanø Kunstmuseum.

På bestyrelsens vegne
Birgitte Schack Rasmussen

 

 

Relaterede artikler

Top