En fri fugl behøver lokal opbakning

Hent hele artiklen som PDF her (og send den gerne til dit folketingsmedlem)

En nybagt, lokal foreningsformand blev for nylig noget forbløffet, da han fik at vide, at Fanø Posten og søsteravisen Hjerting Posten ikke modtager offentlig støtte. Men sådan er det. Vi er en fri fugl, og som sådan må vi selv forsøge at få vingerne til at bære.
Der findes støtteordninger til distriktsblade, men de er lavet så finurligt, at man skal være tre fuldtids­ansatte for at få del i dem. Det har vi ikke. Så vi må bare rende stærkere. Og prioritere de helt nære historier og de emner, der ikke kræver mange timers kule­gravningsarbejde.
Set fra redaktørens stol er det er en underlig lovgivning, vi har, og de lokale folketingsmedlemmer må gerne læse med her. Nogle medier får heftig statsstøtte og kan ansætte bunkevis af journalister, fotografer, sælgere og administrativt personale. De har så også en publicistisk forpligtelse til at bringe kritisk og samfundsrelevant stof. Den opgave løfter de statsstøttede medier her på egnen faktisk udmærket.
Men de sælger også annoncer meget billigt i vores område. Med statsstøtte i ryggen. Heldigvis er det tydeligt, at de annoncører og det foreningsliv, som vi har på Fanø, godt kan regne ud, at det nok er bedst at holde liv i de lokale medier. Ellers forsvinder den superlokale dækning og priskonkurrencen. Tak for opbakningen!
Og skulle kommunen få lyst til at få en fast side med kommunale informationer, er det bare at slå på tråden. Det er billigere end en kommunal spindoktor, vil vi godt love.
Så selv om coronakrisen har kostet os penge her i det første driftsår, så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at vi også kan være her i årene fremover. Men Folketinget må gerne lave om på loven, så små medier får samme vilkår som store, statsstøtte eller ej.

Top