Dronning Margrethes besøg er nu udødeliggjort af Margit

Maleri af Dronning Margrethe på Fanø

På Fanø Krogaard fortæller et Margit Enggaard-maleri om Dronningens besøg

Hent originalartiklen fra avisen som PDF her

KUNST – Dronning Margrethes vellykkede og solbeskinnede besøg på Fanø den 1. september 2021 er nu også udødeliggjort på et lærred.
Det har den lokale kunstmaler Margit Enggaard, en gruppe lokale håndværksmestre fra Fanø og Esbjerg samt Fanø Krogaard sørget for.
”Da Fanø Krogaard i slutningen af 2019 gennemgik en større renovering, der førte til at vi i sommeren 2020 genåbnede som en nyfortolkning af det traditionelle krokoncept, var det et samarbejde mellem folkene bag kroen og et hold af dygtige håndværkere, der fik det hele til at gå op i en højere enhed. I forbindelse med genåbningen forærede håndværkerne kroen et maleri, som skulle males af den lokale kunstmaler Margit Enggaard, og på en smukke forårsdag blev maleriet afsløret ved et lille arrangement i Folkestuen på Fanø Krogaard,” fortæller hoteldirektør Mette Hyttel.

Margit Enggaard, Galleri Enggaard i Nordby på Fanø ved sit værk af Dronning Margrethe

Margit Enggaard, Galleri Enggaard i Nordby på Fanø ved sit værk af Dronning Margrethe. Foto: Fanø Krogaard.

Maleriet der har fået titlen Kongeligt porcelæn – efter frokosten på Fanø Krogaard tager nemlig udgangspunkt i Folkestuen, hvor Hendes Majestæt Dronningen netop har nydt en frokost i forbindelse med det officielle besøg på Fanø den 1. september 2021.
Kunstneren selv deltog også ved frokosten og blev her inspireret til motivet, hvor Dronningen nyder en stille stund med udsigt over Vadehavet og Halen.
”Tak til håndværkerne og til kunstmaler Margit Enggaard for den smukke gave, den er vi meget glade for,” sagde Mette Hyttel ved ferniseringen.
Vil man se flere skønne billeder fra Dronningens besøg, kan man med fordel tjekke ind på Fanø Krogaards Instagram-profil. Det kan også ske fra en computer med en stor skærm, så de flotte fotografier ydes større retfærdighed.
-fina

Top