Borgmester: Uacceptable forhold på M/B Sønderho

FÆRGEFART – Mens efteråret for alvor er ved at gå i land på Fanø, har rederiet Færgen skåret ned på sejladsen med de to bilfærger ’Fenja’ og ’Menja’. I stedet er det nu motorbåden ’Sønderho’, der pløjer sig gennem bølgerne på en del af afgangene, og det er Fanøs borgmester, Erik Nørreby, slet ikke tilfreds med.

”Med den stigning, der har været i overfartstallene efter delvis indførelse af landsvejsprincippet, er det uforståeligt, at der stadig sejles med Sønderho,” skriver Erik Nørreby i et brev til rederiet.

Han fremhæver i den forbindelse, at Fanø Kommune får mange negative henvendelser fra pendlere, der klager over, at de ikke kan få deres cykler med færgen. Overfor Fanø Posten peger Erik Nørreby desuden på, at ’Sønderho’ efterhånden er en ældre dame, der i forvejen sejler på dispensation.

”Den er ikke indrettet til handicappede, den har kun plads til et begrænset antal cykler og slet ikke plads til biler. Derfor har ventetiden for bilister ved færgelejet i Nordby allerede flere gange – efter overgangen til efterårets sejlplan – været på over en time,” fortæller borgmesteren.

”Det er meget uheldigt. Vi ønsker at øge bosætningen, ligesom vi ønsker at styrke den turisme, der allerede er i fremgang. Desuden er det ikke mindst håndværkere og varebiler med ærinde på Fanø, der bliver ramt af de færre afgange med bilfærgerne,” fortsætter Erik Nørreby.

I sit brev gentager borgmesteren derfor også en tidligere opfordring til rederiet Færgen om, at der ikke bliver sejlet med ’Sønderho’ på morgen- og aftenafgange.

”Vi har på de seneste møder gjort jer bekendt med de problemer, der er for passagerer med cykel og passagerer med handicap. Det er helt uacceptabelt at byde passagererne disse forhold,” lyder det i borgmesterens brev, der er stillet til rederiets kommercielle direktør, Jørgen Jensen.

”Færgen har præsenteret os for en afløser for ’Sønderho’, og indtil en sådan kan indsættes, finder vi det helt nødvendigt, at de to færger, ’Fenja’ og ’Menja’, indsættes morgen og aften,” fortsætter brevet, hvori Erik Nørreby desuden slår fast, at der kun bør sejles med den 55 år gamle motorbåd i yderste nødstilfælde.

Fanø Posten har forsøgt at få en kommentar til sagen fra Rederiet, men har ikke fået en tilbagemelding inden redaktionens slutning.

Tags

Relaterede artikler

Top