Allan Olsen klar til Fanø

Fredag aften spiller Allan Olsen sin kun anden koncert på Afveje-touren. PR-foto: Martin Dam.

Fredag den 13. september kommer Allan Olsen til Fanø på sin tour Afveje. Vil gerne høre lokalt brok

MUSIK – “Dav, det er Allan Olsen”. Når man ikke sådan er vant til at interviewe musikalske ikoner, kan det være lidt skræmmende at få den nordjyske sangskriver og entertainer Allan Olsen i røret for at snakke om hans optræden i forsamlingshuset Strien på Fanø fredag den 13. september. Fanø er det kun andet sted efter Klitmøller på hans tour Afveje, hvor han vil besøge 49 forsamlingshuse i Danmark, som han i tidens løb bare er kørt fordi. Touren er udsolgt. Men han er god til at få en til at slappe af, viser det sig hurtigt.
“Jo, jeg har spillet på Fanø mange gange, både på festivaler, Strien og vist nok også Realen,” bekræfter han på Deres udsendtes første ‘begavede’ spørgsmål om hans kendskab til Fanø.
Det næste spørgsmål går på, hvordan han har det med, at mange lokale ikke har fået fat i en af billetterne. Det har han vist fået før:
“De skulle have været lidt hurtigere ude. Jeg får heller ikke alt, hvad jeg ønsker mig. Måske ser jeg en gammel guitar, jeg gerne vil have fat i, men den er måske også væk, når jeg får taget mig sammen til at henvende mig,” siger han med et skuldetræk.
Han skal ikke mødes med Johnny Madsen, som han spillede sammen med i Daltons.
“Mon ikke, han er i Spanien? Det plejer han at være på den her tid. Der ville jeg s’gu også gerne have været…”.
Bandet er ikke med:
“Jeg er alene på scenen. Det har jeg det godt med. Der er en anden tæthed, en anden intimitet med publikum,” siger Allan Olsen, der ikke vil ud med en sæt-liste.
“Jeg spiller det, jeg lige har lyst til,” konstaterer han.
Allan Olsen ankommer ved 16-tiden og har ikke et lækkert backstage-område at ty til. Så han vil bare hilse på Fanø-borgerne.
“Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg har jo min vogn ved Strien, og så kan man komme og brokke sig eller fortælle, hvor al det mahogny blev af,” gnægger han.
Skulle et barn eller en barnlig sjæl bede om en selfie, så går det nok også…

 

 

Relaterede artikler

Top