God integration i naturen var i centrum på møde om hotel

En skitse af et af projekterne fra Loop. Nu kan borgerne komme med kommentarer. Der er nu fra 28/6 plancher ved Letkøb Rindby Supermarked.

Tre arkitekthold fortalte i Fanøhallen om deres idéer til, hvordan det ny badehotel i Rindby skal indpasses i omgivelserne. De tre udkast kan ses ved Rindby Strand

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

HOTELBYGGERI – Det gamle hedeområde og de bakkede klitter, der før lå, hvor Feldberg Strandcampings flade areal er i dag, skal genskabes, og det kommende badehotel med dets restaurant, værelser, spabad og ’sommerhuse’ skal indpasses i det.
Sådan var kort fortalt det gennemgående tema, da tre hold arkitekter og landskabsarkitekter onsdag aften i Fanøhallen gennemgik, hvor langt de er kommet i den verserende arkitektkonkurrence om et badehotel ved Rindby Strand for bygherrerne, tyske Slow Down Hotels og danske Planet Gruppe.


Norsk-danske Reiulf Ramstad og LYTT bebudede, at de vil ’reparere fremtiden’. De havde fundet, at området er i evig forandring, at rejsen mod stranden er meget vigtig, og at der er der er spredte sommerhuse i stedet for et bymiljø som i Sønderho og Nordby. De foreslår en kvadratisk bygning, måske med stråtag, med et åbent areal i midten, et torv med masser af sol året rundt og spredte huse. Der skal mest arbejdes i træ. Parkeringspladsen ved supermarkedet flyttes om bag det kommende supermarked, der også skal have ferielejligheder på første sal.

Åbent vandløb
Team Vandkunsten og VEGA havde set på, hvordan det så ud for 100 år siden, Der var engdrag og et åben vandløb, for eksempel. Det vil de gerne genskabe, og de ønsker mere klitlandskab.
Team Loop og SLA var enige og sagde meget enkelt: Der skal hældes sand på!
Holdet havde som de andre hold også bemærket, at Rindby er sig selv og ikke er et byområde, men et sommerhusområde. Nogle sommerhuse ligger på toppen af en klit, andre putter sig i læ i en lavning – men ofte med tagrygge og silhuetter, der passer til landskabet. Det skal der bygges videre på. De havde bemærket, at området omkring den store parkeringsplads var meget praktisk, men heller ikke mere. Der kunne måske mangle faciliteter.
Plancher med holdenes arbejder er nu placeret ved Letkøb Rindby Supermarked, hvor mange turister fredag den 28. juni var begejstrede for dem.

Tekst og foto: Finn Arne Hansen

Top