Tiden er til et generationsskifte på Fanø Autoværksted

Mekanikermester Svend-Erik Møller hjælper her Niels Orla Rasmussen med nye vinduesviskere til Orlas Citroën 2CV.

Værkstedsparret Kelly og Svend-Erik Møller, Autopartner Fanø, ønsker et generationsskifte, ikke at lukke og slukke firmaet

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

ERHVERV – I 33 år har Kelly og Svend-Erik Møller drevet ”Esso-tanken”, som den hed, da de overtog den. De ejer fire ejendomme, og de tre er betalt ud, så det er et veldrevet Autopartner-værksted, der i øvrigt blev Guldcertificeret i 2023/24, de nu vil sælge til yngre kræfter.
Kelly blev pensionist sidste år, men hun er stadig på kontoret, ”for som selvstændig kan man først overdrage sit job til en anden, den dag det er helt slut,” som hun siger. Og da der endnu ikke har været en eneste dag, hvor Svend-Erik ikke har tændt lyset med glæde, tyder det på, at de har elsket deres arbejde alle årene.

Kelly, Fanø Autoværksted, 2024, foto Finn Arne Hansen

Kelly er det kendte ansigt på værkstedskontoret. Hun er nu pensionist, men arbejder stadig.

Børnene kom på værkstedet
Da børnene var små, kunne de bare kikke ind, når de cyklede fra skolen, fortæller de. På Fanø er der mange fordele ved at være selvstændig erhvervsdrivende, når man har små børn. Så sidder der en ung familie og overvejer at få foden under egen autolift, så er her en oplagt mulighed. Selvom Kelly og Svend-­Erik også har sat deres eget hus til salg, er det ikke fordi de ønsker at komme væk fra Fanø. De ønsker blot noget mindre, da de drømmer om at kunne tilbringe mere tid i København, tæt på deres lille barnebarn.
Syv lærlinge har de haft gennem de 33 år, og de har for tiden to, der ønsker læreplads. De vil dog ikke tage en ny ind, når de ikke ved, hvem der kommer til at overtage stedet,

Vigtigt at bevare værkstedet
Fanø Autoværksted er øens eneste, og at det er yderst vigtigt at bevare et værksted på øen, både for turister og lokale, er alle på øen nok enige om. Ofte er det lokale også både bedst og billigst, og de er i stand til at servicere alle typer biler – også elbiler og oldtimere. Her er desuden synshal.
Medfinansiering mulig
Så parret ønsker ikke at lukke og slukke – de ønsker at overdrage både værkstedet, og også gerne de ansatte, til en ny generation. Og da de er med i Autopartner-kæden, er der mulighed for at få medfinansiering, hvis man ikke lige har de 3,9 millioner kroner, den 2386 kvadratmeter store grund og den 328 kvadratmeter store bebyggelse er udbudt til hos EDC. Der er masser af huse til salg på øen, så det kan det være en oplagt mulighed for en ung familie, der ønsker at forene familie- og arbejdsliv i en perfekte ’work-life-balance’.

Tekst: Stinne Berg
Foto: Finn Arne Hansen

Tags

Relaterede artikler

Top