iVÆRKstedet er klar til øens iværksættere – reception 24. maj

Lars Düwel, Julie Svarrer, Kristian Sidelmann, iVÆRKsætterhuset Fanø. Foto: Finn Arne Hansen. Fanø Posten.

Lars Düwel, Julie Svarrer og Kristian Sidelmann i køkkenet. Det fjerde bestyrelsesmedlem, Maria Malling, kunne ikke være til stede.

En flok friske iværksættere fik en idé, fik penge fra Fanø Sparekasses Fond og har nu åbnet et iværksætterhus på øen

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

IVÆRKSÆTTERI – Nævn ordet iværksætter, og Fanø Posten er klar. Så efter et opkald om et nyt iværksætterhus blev kursen sat mod Vangled 32 lidt nord for Nordby by, hvor blandet andet Hotel Fanø, tidligere Fanø Night and Stay, ligger. De fleste på Fanø kender vist bedst stedet som ’den tidligere søfartsskole’. Men det er ikke nemt at finde iVÆRKstedet, som er det smågeniale navn for iværksætterhuset. Efter at have drejet fra til venstre før overnatningsstedet Fanø Hotel skal man hen forbi beredskabsstationen og ned for enden af vejen. Forhåbentlig er der sat dannebrogsflag op, når der skal være reception den 24. maj.
”Velkommen til Fanøs iværksætterhus,” lyder det med et smil fra Lars Düwel fra WestStream, da han åbner døren til iVÆRKstedet. Hans firma står for streaming af byrådsmøderne på Fanø og i Esbjerg. Og så er han i gang med en lokal dokumentarfilm. Mere om det i en senere avis.
”Her kan folk arbejde, snakke sammen og høre spændende oplæg om kreativitet,” tilføjer han og begynder at vise stedet frem. Kristian Sidelmann fra Fablewwod med de magnetiske træfigurer dukker op. Han er også en af initiativtagerne. Han tilføjer:
”Jeg kunne for eksempel fortælle om crowdfunding, andre kunne måske give tips til, hvordan man bogfører,” siger han, der har haft stor succes med crowdfunding, da Fablewood blev født.

Mødefaciliteter
Vi tager på en lille rundtur. I det største lokale er der fællesrum med køkken og nogle arbejdsstationer.
Ved siden af er der et lokale, der kan lukkes af til små møder. Og der er et toilet. Det er ikke det eneste, for hvis døren til det lille mødelokale er lukket, kan man opsøge et andet.
Vi går forbi flere arbejdsstationer og kommer til et af enkeltmandskontorerne:
”Her har jeg kontor. Jeg har brug for at kunne fordybe mig, så jeg har lejet et kontor for mig selv,” fortæller Kristian.

Kristian Sidelmann, Fablewood. iVÆRKstedet Fanø. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten

Kristian Sidelmann fra Fablewood har et enkeltmandskontor.

Tilbage i køkken-fællesrummet får vi kaffe, og journalist Julie Svarrer fortæller lidt mere:
”For os er det vigtigt, det er hyggeligt at være her. Derfor har vi også planlagt et socialt medlemskab. Man skal kunne sludre, spise frokost sammen, drikke kaffe, få en fredagsøl eller dykke ned i vores gode isbar,” siger hun.

”Mange forskellige iværksættere kommer her. Tag skuespiller Maria Malling som eksempel. Hun kan lære andre af speake, for eksempel, og grafiker Anne Mette Jensen fra Wadehav lavede lige et fint logo til huset,” fortæller hun videre.
”Vi er en forening og har lejet lokalerne af kommunen. Vi har selv sat dem i stand. Det har været lidt af et arbejde. Der så herrens ud, men nu er vi snart færdige og vil gerne vise lokalerne frem, tilføjer Kristian.
”Det sker den 24. maj klokken 14. Alle, ikke kun iværksættere, er velkomne,” siger Julie.
Lokalerne er fine med vægge, der er malet med Fanø-farver. Det har de selv stået for. Men deres nystiftede forening har fået hjælp.
”Vi har fået støtte af Fanø Sparekasses Fond og Fanø Brugsforening. Det er vi meget taknemmelige for,” slutter Kristian.

Det tilbyder iVÆRKstedet – og lidt ekstra

Lars Düwel ved en printer i iVÆRKstedet på Fanø. Foto: Finn Arne Hansen, Fanø Posten.


iVÆRKstedets brugere har adgang til lynhurtigt internet, en printer, et køkken og et aflukket mødelokale.

  • Leje af enkeltkontorer: 1800 kroner om måneden
  • Leje af fast plads i åbent kontorlandskab: 1300 kroner om måneden
  • Leje af flyverplads: 600 kr. om måneden (adgang til én dag i ugen)
  • Alle lejere har som udgangspunkt fri adgang til kaffe/te/internet/print og brug af mødelokaler’Efter sommerferien 2024 er det planen at tilbyde et socialt medlemskab. Det kan man høre mere om ved at kontakte foreningen. Det vil blandt andet indeholde faglige og sociale arrangementer
  • Bestyrelsen består af Julie Svarrer, Nexus, Kristian Sidelmann, Fablewood, Lars Düwel, Weststream og Maria Malling, ActbyMalling
  • Kontaktpersoner: Julie Svarrer, 24 47 28 58 eller Kristian Sidelmann, 61 69 10 45

 

Top