2022 blev ny rekordsæson for udflugtsbåden Martha

Martha sejlede i tredje sæson 380.000 kroner ind med næsten 2000 passagerer

Hent den originale artikel fra avisen som PDF her

MARITIMT – Efter en travl tredje sæson så Martha af Sønderho lidt slidt ud i lakken og havde fået flere skader i 2022. Bestyrelsen besluttede derfor, at det var på tide at give Martha et velfortjent hvil på værftet.
Den 18. januar hentede KS Assistance fra Ringkøbing Martha i Esbjerg og kørte den til Hvide Sande, hvor den fik midlertidig bolig i den store hal. Fire gange kom fire frivillige og brugte en hel dag der. Værftet tog sig af reparationerne og træarbejdet.
Den 20. marts var Martha klar igen, så flot som nyrestaureret. Udvendig havde den fået den store tur, nu med sort bund og nye navneskilte. Alt det smukke træværk var blevet repareret, nedslebet og fået syv gange lak.
”Det har selvfølgelig været dyrt, men det færdige resultat står fuldt ud mål med vores forventninger,” siger formand Torben Korsgaard.

Martha fik ’motorhoste’ i løbet af de tre måneder på værftet i Hvide Sande, men nu er det problem løst. Det viste sig være en kombination af utætheder og snavs i brændstofsystemet.

Martha fik ’motorhoste’ i løbet af de tre måneder på værftet i Hvide Sande, men nu er det problem løst. Det viste sig være en kombination af utætheder og snavs i brændstofsystemet.

På de første to ture i år skærtorsdag viste det sig, at motoren ikke havde haft godt af pausen i Hvide Sande. Det viste sig at være en kombination af utætheder og snavs i brændstofsystemet.
I løbet af vinteren har foreningen haft stor succes med tre foredragsaftener i samarbejde med Fanø Sejlklub, Fanø Roklub, Fanø Skibsrederforening og Foreningen Rebekka. Der kommer 50 tilhørere.

Den 20. maj indvies i øvrigt anløbsbroen i forlængelse af ‘Svenskeren’ i Nordby, så Martha kan hente og aflevere passagerer her. Se mere i avisen eller e-paper side 13.

Tekst: Finn Arne Hansen
Foto: Torben Korsgaard

 

 

 

 

Top