Venstre mister et mandat Lokallisten dobler op til to

Socialdemokratiets Johan Brink Jensen (t.v.) og Venstres Marius Nielsen tager imod en vælger i Sønderho Forsamlingshus.

Alternativet kommer ind i byrådet med et enkelt mandat – Miljølisten mister det ene af sine, men havde også kun en enkelt kandidat i spil

VALG – Fra årsskiftet kan Venstres byrådsgruppe på Fanø kun spille whist med blind makker ved festlige lejligheder – men fest var der nu ikke meget af, da stemmerne fra kommunalvalget sent i aftes var talt op. Partiet mister et af sine fire mandater. Dermed kan det blive svært for Erik Nørreby og byrådsgruppen at fastholde borgmesterposten.

Fanø Lokalliste fordoblede derimod sit enlige mandat til to. Samtidig bliver Alternativet repræsenteret i det nye byråd med et mandat, mens Miljølisten mister den ene af sine nuværende to pladser. Det sker dog helt ’efter bogen’, da listen kun havde en enkelt kandidat med på stemmesedlen denne gang.

For de resterende opstillede partier og lister resulterer tirsdagens valg i et status quo. Socialdemokratiet vil fortsat have et enkelt mandat. Det samme gælder SF, mens Det Konservative Folkeparti fortsætter med to pladser i byrådet.

Samtidig betyder det, at der ikke var stemmer nok til hverken Dansk Folkeparti, Vadehavslisten eller Sammenhold. Derimod nåede valgdeltagelsen nye højder, nemlig 85,74 procent – 85,5 procent i Nordby og 87,8 procent i Sønderho.

I første omgang var valgresultatet ventet allerede ved 21-tiden, men da antallet af afgivne stemmer ikke umiddelbart stemte overens med antallet af afleverede valgkort, måtte der en omtælling til. Resultatet forelå derfor først meget sent tirsdag aften, og da var de personlige stemmer endnu ikke klar.

De optalte stemmer fordeler sig med:

Venstre: 548 stemmer – tre mandater.

Fanø Lokalliste: 385 stemmer – to mandater.

Det Konservative Folkeparti: 345 stemmer – to mandater.

Socialdemokratiet: 275 stemmer – et mandat.

Socialistisk Folkeparti: 207 stemmer – et mandat.

Miljølisten: 124 stemmer – et mandat.

Alternativet: 175 stemmer – et mandat.

Vadehavslisten: 101 stemmer – intet mandat.

Dansk Folkeparti: 86 stemmer – intet mandat.

Sammenhold: 71 stemmer – intet mandat.

 

 

 

Top