Ny engelsksproget spillefilm bliver optaget på Fanø

FILM – I løbet af februar bliver en række udvalgte steder på Fanø ramme om de første optagelser til en splinterny, engelsksproget spillefilm – et slags moderne eventyr i bedste ’Romeo og Julie’-stil, hvor naturens kræfter, for en stund, har sat tiden ud af spil for at føre to mennesker sammen.

”De to personer er hinandens bedre halvdel, men de ved det ikke. Hvad filmen slutter med, vil jeg ikke afsløre. Det skal publikum selv opleve, men filmen er inspireret af et gammelt sagn, der siger, at i tidernes morgen levede mennesker sammengroede to og to, indtil en konge huggede disse mennesker midt over”, fortæller filmens forfatter og instruktør, Martin Garde Abildgaard.

”Og netop derfor er det, at vi, den dag i dag, taler om at finde sin bedre halvdel,” fortsætter den prisvindende filmmager, der med sin nye film får spillefilmdebut.

Hidtil har han opnået stor anerkendelse for sit arbejde med Tv-serier, reklame, musikvideoer samt kort- og kunstfilm, men det ’repertoire’ bliver udvidet nu. Planen er, at den nye film vil være færdig i efteråret 2018. Herefter får den premiere på en international filmfestival og bliver siden vist i biografer og på Tv.

”Hvilke lande, der konkret vil vise filmen, er endnu ikke på plads. Lige meget hvad, regner jeg dog med, at vi vil arrangere en særlig snigpremiere på Fanø, for alle der har været en del af projektet”, tilføjer Martin Garde Abildgaard.

Den flittige filmmand bor på Frederiksberg, men er kommet på Fanø siden han var helt lille. Faktisk stammer hans efternavn fra bedsteforældrenes sommerhus – ’Abild- gaarden’ – der ligger ved Fanø Bad, og han er at finde på Fanø flere uger, både sommer og vinter, hvert år. Det er da også netop den magiske natur og stemningen på den lille ø i Vadehavet, der har inspireret ham til filmens manuskript.

”Normalt, når vi optager film, bruger vi ekstremt lang tid på at finde de bedste steder at filme, og blandt andet undersøge, hvornår lyset er bedst. Med mit kendskab til Fanø bliver processen denne gang lidt anderledes. Jeg ved præcis, hvornår solen står smukkest ved ’Æ Kåver’ i Sønderho og hvornår stranden tager sig mest magisk ud i Rindby. Jeg ved også, hvilke brostensgader i Nordby, der har den optimale lysrefleksion når solen rammer dem – og derfor har flere af filmens scener nærmest skrevet sig selv”, lyder det fra Martin Garde Abildgaard.

Han fortæller videre, at hele filmen bliver indspillet på Fanø. Det sker over i alt 25 optagedage, der begynder i februar.

”Mange scener vil udspille sig i naturen, på stranden, i klitområdet, ved havet og i plantagen.

Andre scener bliver indspillet i private hjem. Desuden vil vi filme i gaderne mellem de smukke, stråtækte huse. Vi har også scener, der foregår i ’et supermarked’, ’på en restaurant’ og ’i en kirke’. Lige nu er vi ved at finde de helt rigtige steder til optagelserne”, oplyser Martin Garde Abildgaard.

Filmens producer bliver Rikke Katborg, der, efter mere end 15 år i Paris, netop er flyttet tilbage til Danmark. Og Fanø har taget hende med storm.

”I arbejdet med at finde locations til de forskellige optagelser, har vi flere gange besøgt Fanø. Her er vi blevet modtaget med stor åbenhed og hjælpsomhed fra alle, vi har mødt. Vi føler os meget velkomne, og ser frem til det videre samarbejde med alle på den skønne ø”, fastslår Rikke Katborg.

Filmens to hovedroller er endnu ikke besat, men eftersom filmens sprog er engelsk, er filmfolkene lige nu på udkig efter de helt rigtige skuespillere. ’Eftersøgningen’ foregår i både Danmark og i udlandet. Samtidig bliver der en række mindre biroller i filmen, og i den forbindelse oplyser Rikke Katborg, at alle på Fanø er velkomne til at melde sig som statister.

”For eksempel skal vi optage en scene, hvor vi viser, at tiden er gået i stå for et øjeblik. Her har vi brug for personer i forskellige situationer, der er ’frosset’, og personerne skal ikke bevæge sig. Det kan være en mand, der sidder i en bil, en familie omkring spisebordet, en kvinde på en restaurant, og her er vi interesserede i alle aldre, køn, typer og størrelser”, fortæller Rikke Katborg, der kan kontaktes via en mail til ’katborg@circusalphaville.com’

”Så alle på Fanø, der er interesserede i at komme i betragtning som statist, kan sende en mail med en kort tekst om sig selv samt vedhæfte et vellignende foto”, opfordrer filmproducenten.

Top