Kjeld Nielsen forlader lokalpolitik

Efter 40 år med lokalpolitik tæt inde på livet – så tæt, at det undervejs er blevet til 16 år som borgmester på Fanø – har byrådsmedlem Kjeld Nielsen valgt, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg.

”Det sker efter moden overvejelse, og jeg har gået lidt stille med dørene, mens mine overvejelser har stået på,” fortæller den ellers så populære, konservative politiker, der høstede 198 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013.

Derfor er det også først nu, det kommer frem i en bredere kreds, at navnet Kjeld Nielsen ikke er på stemmesedlen, når valgurnerne står klar på Fanø den 21. november.

”Næste år er det 40 år siden, jeg blev valgt ind i byrådet første gang. Det var i 1978, men allerede efter den ene periode trådte jeg ud igen. Det hang sammen med omlægninger på mit arbejde, og det blev så til en pause på otte år, inden jeg igen stillede op. Det var ved valget i 1989, hvor jeg endte med at blive borgmester,” fortsætter Kjeld Nielsen, der gennem mange år drev en mindre speditionsvirksomhed i Esbjerg ved siden af sit politiske virke.

Valg fulgte valg. Fire gange i træk var opbakningen til den konservative politiker så massiv, at han beholdt borgmesterkæden gennem 16 år.

”Så holdt jeg igen otte års pause, genopstillede ved valget i 2013 – og blev valgt på ny. Nu mener jeg så til gengæld, at arbejdet er gjort. Denne gang kommer jeg næppe igen efter en pause på otte år,” lyder det muntert fra den garvede politiker, der er kendt og respekteret langt ud over Fanøs diger og skumtoppede kommunegrænser.

”Skulle jeg tage en periode mere, vil jeg være fyldt 76 år, inden den er slut. Så vil jeg hellere stoppe i tide, inden borgerne begynder at antyde, at det nok havde været bedst, hvis jeg havde gjort det”.

Kjeld Nielsen lægger dog ikke skjul på, at han altid er gået efter den maksimale indflydelse, ikke så meget af personlige ambitioner, men på sit partis vegne.

”Derfor gik vi også efter borgmesterposten i 2013, hvor jeg igen kandiderede til jobbet for enden af bordet. Det lykkedes ikke for os. Nu må vi se, hvad der sker ved det kommende valg, men her er jeg altså ikke med i spillet længere,” siger Kjeld Nielsen.

Og det passer så alligevel ikke helt. Kjeld Nielsens navn vil nemlig figurere på stemmesedlen til det Regionsrådsvalg, der finder sted sammen med kommunalvalget. Men det bliver med en placering så langt nede på listen, at han selv anser et valg som usandsynligt.

I det nuværende byråd har Kjeld Nielsen plads i Økonomi- og Planudvalget, han sidder i Social- og Sundhedsudvalget og har også sin faste plads i
Handicaprådet.

Top