Godtfolk-festival melder programmet klar

FESTIVAL – Hvor godtfolk er kommer godtfolk til. Dette aldrende mundheld har de taget til sig i Sønderho, hvor programmet for den 15. ’Godtfolk-festival’ netop er blevet præsenteret ved en uformel reception på Café Nanas Stue.

I år er det 15. gang, festivalen finder sted. Det sker i weekenden den 8.-10. september – og som tidligere er arrangementet spredt på flere spillesteder.

Fredag den 8. september byder programmet først på Harmony Glen og efterfølgende cafékoncert med Barquentine på ’Realen’ i Nordby.

I Sønderho er forsamlingshuset samtidig rammen om hele tre koncerter.

Først gælder det en musikalsk oplevelse med Greg Russel og Ciaran Algar. Herefter er det ’Fränder’, der indtager scenen, mens aftenen slutter med et ægte Fanøbal, hvor ’Mellem 2 gavle’ spiller op til dans.

Lørdagens gode tilbud er bl.a. en koncert i Sønderho Kirke, hvor deltagerne i workshoppen ’Nordlys over Fanø’, viser hvad de kan – og senere på dagen har ’Realen’ i Nordby gjort alt klar til først ’Ekko & The Syrian Roots’, så ’Chris Jagger Trio’ og endelig endnu et Fanøbal, denne gang med ’Nordvestenkuling’.

Søndag eftermiddag slutter årets festival i Nordby Kirke, der gør døren høj og porten vid til en koncert med Zenobia.

Festivalen har altid forsøgt at finde en god balance mellem det kendte og det ukendte nye og spændende inden for rootsmusikken.

Det er lykkedes igen, og festivalen kan præsentere et flot program, der nok skal trække publikum til.

”Vi er fortsat tro mod vores motto, der handler om at vægte såvel kvalitet som originalitet. Vi vil gerne ’omkring’ det hele – det kendte og det knap så kendte, appellere til både yngre og ældre samt favne såvel det lokale, det nationale og det internationale”, fastslår festivalformand Nils Thorlund.

Top