Det Konservative Folkeparti ønsker en ny borgmester for bordenden

Den opsigtsvækkende kritik i den grundlovstale, Christian Lorenzen fra Det Konservative Folkepartis holdt på Restaurant Ambassaden i Nordby, var ikke rettet mod enkeltpersoner eller specifikke partier i Fanø Byråd. Sådan så det ellers ud, ifølge referatet fra grundlovsmødet her i avisen, men det strider altså mod de faktiske forhold – det erkender og beklager Fanø Posten.

Det var det politiske forum som helhed, der var i ’skudlinjen’ for Christian Lorenzens tale.
”Talen var hverken møntet eller målrettet mod enkeltpersoner eller mod Fanø Lokalliste, Venstre eller Socialdemokratiet”, fastslår Christian Lorenzen.

Christian Lorenzen understreger, at talen var rettet mod ’det politiske establishment som helhed, men samtidig fastholder han, som det også blev nævnt i talen, at Fanø, efter hans mening, skal have en ny politisk kurs.

”Vi skal have en ny borgmester på Fanø. Vi mangler reelt politisk lederskab, og vi ønsker en ny, anderledes og langt mere åben og gennemskuelig måde at bedrive politik på”, lyder det fra Christian Lorenzen.
”Nærheden, åbenheden, tilgængeligheden – det må og skal da være styrker ved vores lidenhed som kommune. Indtil videre har vi jo helt åbenlyst indkasseret alle ulemperne ved at være små – i form af økonomisk og forvaltningsmæssig sårbarhed. Derfor skal vi have et vagtskifte – der skal en ny kaptajn på broen, så at sige – så vi også kan få kapitaliseret på de fordele, vores lille kommune helt åbenlyst rummer mulighed for”, mener Christian Lorenzen.

Top