Borgmesterstolen vakler under Kristine Kaas Krog

VALG – Noget tyder på, at borgmesterstolen vakler under Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog, der for blot en uge siden blev udset til at være ny borgmester på Fanø fra nytår. Umiddelbart efter kommunal- valget blev der ellers underskrevet en konstitueringsaftale mellem Fanø Lokalliste, Det Konservative Folkeparti, SF og Alternativet – men den har Kristine Kaas Krog måske bragt i fare via et interview med en ugeavis på fastlandet.

I avisen giver Kristine Kaas Krog udtryk for, at hun nu fortryder den smalle aftale, der blot tæller et knebent flertal på seks mandater mod de fem, der er forankret hos Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten. Ifølge avisen vil Kristine Kaas Krog gerne gøre aftalen bredere, og ønsker forhandlinger med de tre ’mindretalspartier’ om en bredere konstituering.

”Jeg skal ikke påstå, at det er en dårlig idé – men det er en dårlig idé, at hun ikke har clearet det af med os andre først”, fastlår Christian Lorenzen fra Det Konservative Folkeparti.

Selv er – eller måske var – den konservative politiker udpeget til posten som viceborgmester samt til formand for det kommunale udvalg for Energi, Natur og Teknik. Nu vurderer han, at den første aftale om konstituering kan være ophævet – og selv om det viser sig ikke at være tilfældet, er han slet ikke begejstret for det seneste forløb, og betegner overfor Fanø Posten den måske vordende borgmesters udspil i ugeavisen som ’dårlig stil’ og ’uprofessionelt’.

Ifølge den oprindelige aftale vil Karen Jeppesen fra SF blive formand for Børne- og Kulturudvalget, mens der, ifølge Kristine Kaas Krog selv, så sent som onsdag formiddag, endnu ikke er sat navn på de menige udvalgsmedlemmer og ej heller på formanden for Social- og Sundhedsudvalget.

Det var onsdag aften ikke muligt at få en udtalelse fra Kristine Kaas Krog.

Top