Ny genstart for forfalden ejendom ved Fanø Bad

FERIEHUSE – En nedlagt købmandsbutik har i mange år ligget som en knapt så charmerende velkomst til Fanø Bad. Men nu gør ejeren et nyt forsøg på at gennemføre et byggeprojekt med feriehuse på stedet.

Det sker knap halvandet år efter, at Fanø Kommune krævede hurtig handling for den forfaldne ejendom, hvor det nye projekt har været mange år undervejs. Senest har de ti planlagte huse været udbudt til omkring 2,2 mio. kr., men uden held.

”Vi købte dengang, tiderne var til det, og så tog kommunens behandling syv år,” siger ejeren, Frank Outzen fra Outzen Invest i Esbjerg.

”Vi har projekteret et luksuriøst projekt, og nu vil vi prøve at projektere det om, så der bliver mulighed for medbyg, hvis man er interesseret i det. Der er trods alt stadig mennesker, der godt vil tjene en skilling ved at hjælpe til selv. Vi håber at kunne gøre det, så det bliver lidt billigere. Vi må konstatere, at sommerhuse på to mio. og derover sælges der ikke så mange af.”

Hvilket prisniveau sigter I så efter nu?

”Det kan jeg ikke sige noget om endnu, men kan vi hale et par hundrede tusinde eller tre af prisen
– udover en eventuel besparelse på medbyg – så ser det mere fornuftigt ud.”

Det skal bl.a. ske ved at justerere på materialevalg og indretning. Planen er omkring oktober at gå på markedet med det nye projekt, som først sættes i gang, når der er solgt mindst tre huse.

”Men skulle der være en eller anden, som ville købe hele matriklen, så kan man købe det selskab, projektet ligger i. Der kan jo godt tænkes at være nogle, der har en rigtig god ide for området derude,” lyder den åbne invitation fra Frank Outzen.

”Det har jo størrelsen til en dagligvareforretning, og Fanø har den størrelse, der normalt skal til –  der er jo f.eks. ikke nogen Lidl, Fakta eller Netto på øen. Vi er åbne for alt og vil gerne have det ud af bøgerne, så vi allesammen kan komme videre.”

Fanø Postens omtale 18. marts 2017

Frank Outzen har ikke nogen fast deadline for en afklaring og fremdrift for ejendommen, og hos Fanø Kommune ser man ikke flere muligheder for at presse på.

Kommunen må afvente

”Hvis vi skal stille krav, vil det kræve, at domstolene fortolker stedet som et hovedstrøg. Så vi skal være forsigtige med skatteborgernes penge, og selvom man vandt sagen, ville økonomien i ejerselskabet måske være så dårlig, at man ikke fik noget ud af en sejr i retten. Man kan jo ikke plukke hår af en skaldet,” siger Erik Nørreby (V), der er fungerende borgmester i ferietiden.

Relaterede artikler

Top