Nationalparken længe leve!

Vadehavets Mediecenter ApS, som udgiver  Fanø Posten og Hjerting Posten, er nu udnævnt til partner for Nationalpark Vadehavet. Det er vi faktisk lidt stolte af. Det skete efter en introduktionsdag i nationalparksekretariatets hovedkvarter på Rømø.

Bare det, at hovedkvarteret er lagt derude, hvor mågerne skriger og tidevandet sætter døgnrytmen, føles godt. Efter års centralisering i Danmark er det rart at kunne se, at man sagtens kan have et sekretariat her.

Det får redaktøren til at tænke på dengang, han var en ung og slank journalist på Fyns Amts Avis i Svendborg, der var en Venstre-avis (i avisen står der er en Venstre-avis, men de har ændret vedtægter siden, red.). Da glødede debatten om en sydfynsk nationalpark. Avisens og bøndernes holdning var, at det var en idyllisk drøm, der ville skade landbruget. De skulle se, hvordan de fem nationalparker i dag har løftet deres områder. 24 procent af borgerne er i dag ligefrem stolte af Nationalpark Vadehavet.

Ni arbejdspladser på Rømø, et årsbudget på 16 millioner kroner, som mest dækkes af staten og donorer, trofaste partnere, masser af aktiviteter. Hvad er der ikke at kunne lide?

Nationalparken fylder 10 år i år, og det vil blive fejret så godt som muligt. Men vi siger allerede nu:
Nationalparken længe leve!

Relaterede artikler

Top